Γιοβάνοβιτς: «Είναι νωρίς να καταλάβουμε τι έχουμε πετύχει»

Γιοβάνοβιτς: «Είναι νωρίς να καταλάβουμε τι έχουμε πετύχει»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ υποστήριξε ότι η ομάδα του βρέθηκε σε δύσκολη θέση αλλά δεν παραδόθηκε και στάθηκε στα πολλαπλά οφέλη από την παρουσία των πράσινων στα πλέι οφ του Champions League.

«Είναι νωρίς για μένα και τους παίκτες μου να καταλάβουμε τι έχουμε πετύχει. Με βάση το αποτέλεσμα και την εικόνα του πρώτου παιχνιδιού το πιστέψαμε. Στο σημερινό ματς υποφέραμε. Ηταν ένα παιχνίδι με εναλλαγές συναισθημάτων. Ειμαστε χαρούμενοι, αλλά είναι νωρίς για να κατάλάβουμε τι πετύχαμε. Είναι ένα πολύ όμορφο βράδυ για μας και για τους φίλους της ομάδας» δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά είναι μια συνέχεια. Υπάρχει πίεση και έχουμε διάθεση να ανταποκρινόμαστε πάντα καλά. Έχουμε μια τεράστια ιστορία. Προσπαθούμε αυτά τα δύο χρόνια για να κάνουμε ένα βήμα. Είμαι χαρούμενος γιατι έχω πολλά σοβαρά παιδιά στα αποδυτήρια. Καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον οργανισμό. Είναι δύσκολο, αλλά όταν πετυχαίνει τους στόχους σου τα πράγματα είναι δύσκολα. Όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε μεγαλύτερους στόχους μπροστά μας».

Είπε ακόμη:

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο η σημερινή νίκη: «Είναι εμπειρίες εμπειρίες αυτές για όλους μας. Ξέρουμε ότι είτε είμαστε στους ομίλους του Europa League είτε στους ομίλους του Champions League θα έχουμε τέτοιους αντιπάλους. Θέλουμε να πάμε ετσι μέχρι το τέλος.
Όπως ολοκληρώθηκε η περσινή χρονιά στεναχώρησε και μας και όλους. Η περσινή μας πορεία και τα φετινά προκριματικά δείχνουν ότι αξίζουμε τον σεβασμό απ’ όλους. Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους ζεις το ποδόσφαιρο στην πραγματική του αξία».

Τέλος τόνισε ότι «ο ρυθμός ήταν σε τέτοιο τέμπο που δεν ήμασταν συνηθισμένοι. Δεχτήκαμε ένα γκολ που έδωσε αυτοπεποίθηση στην Μαρσέιγ και άλλο ένα στο τέλος του πρώτου 45λεπτου. Πιεστήκαμε στο πρώτο μερος. Ξέραμε ότι στη διάρκεια του β΄ μέρους θα έπρεπε να βάλουμε ένα γκολ για να είμαστε μέσα στην πρόκριση. Μεταφέραμε το παιχνίδι στην πλευρά του αντιπάλου. Η παράταση ήταν δύσκολη γιατί είχαμε παίκτες με κάρτες. Τα ψυχικά αποθέματα και η ψυχραιμία μας οδήγησε να πάμε στα πέναλτι. Στα δύο παιχνίδια που η πρόκριση είναι ο στόχος δεν χρειάζεται κάνουμε τόσο μεγάλη ανάλυση από τη στιγμή που ήταν ο βασικός στόχος για μας μετά το πρώτο ματς. Αν υπάρχει πίστη και διάθεση και όχι να παραδίνεσαι στην ανωτερότητα του αντιπάλου. Θα καταφέρεις αυτό που θες. Εμείς έστω και στο τέλος το καταφέραμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter