Γιοβάνοβιτς: «Πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς κόντρα στη Ρεν»

Γιοβάνοβιτς: «Πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς κόντρα στη Ρεν»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι με τη Ρεν, για τη 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί αγωνιστική υπέρβαση για να νικήσει την γαλλική ομάδα, την οποία αποθέωσε για το ποδοσφαιρικό της πρότζεκτ που βασίζεται στην ακαδημία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού:

-Για τα όσα έγιναν στο Φάληρο: «Δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως περιμέναμε για να μπορώ να πω ότι είχαμε σωστή προετοιμασία. Έπρεπε γρήγορα να προσαρμοστούμε στα δεδομένα για το αποψινό παιχνίδι. Αυτές τις ημέρες ζούμε με την σκέψη πως είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αυτές τις λίγες μέρες θέλαμε να προετοιμαστούμε για αυτόν τον αγώνα. Πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει αύριο και θα το αντιμετωπίσουμε το ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

-Για την αυτοπεποίθηση της ομάδας και την Ρεν: «Είναι ομάδα 122 ετών. Μία ομάδα που έχει τις καλύτερες ακαδημίες στην Γαλλία, ίσως την καλύτερη στην Ευρώπη, με την μεγαλύτερη χρήση νέων και μπορεί να νιώθει υπερηφάνεια για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, για παίκτες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Είναι ομάδα γεμάτη ενέργεια, με νέους παίκτες, με υγιές πλάνο. Έχει τον σεβασμό μου πολύ περισσότερο γιατί πετυχαίνει πράγματα με την παραγωγή παικτών από την ακαδημία. Είχαμε παίκτες που ξεκίνησαν από την Ρεν, και βλέπεις τον επαγγελματισμό τους. Δεν πρέπει να κρίνουμε ομάδες από το όνομα, από τα χρήματα. Η Ρεν είναι ένας υγιής καθρέφτης υγιούς ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Πάντα είναι μια καλή και ενδιαφέρουσα ομάδα.

Από την αρχή των προκριματικών ως Παναθηναϊκός δείξαμε πως είμαστε ομάδα που θέλει να διεκδικήσει πράγματα. Δεν μας έχει λείψει ποτέ η αυτοπεποίθηση. Κάποια πράγματα όταν δεν πήγαν καλά στην Ευρώπη, ήταν θέμα ποιότητας του αντιπάλου. Παίζονται σε άλλες ταχύτητες τα ματς στην Ευρώπη, το γαλλικό πρωτάθλημα είναι πολύ απαιτητικό και για εμάς κάθε παιχνίδι είναι υπέρβαση στην Ευρώπη. Αν θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, θα πρέπει να υπερβάλλουμε τον εαυτό μας σαν ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε και έχουμε διάθεση να το κάνουμε».

-Για την Λεωφόρο: «Αυτά τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ και με το γήπεδο γεμάτο ήταν μία πολύ καλή έδρα για τον Παναθηναϊκό. Η Λεωφόρος είναι η φυσική μας έδρα αλλά είναι περιορισμένη η δυνατότητα του κόσμου να έρθει. Είναι κρίμα. Χάνουμε μεγάλο αριθμό φιλάθλων που θα μπορούσαν να έρθουν. Γενικώς οι έδρες σε αυτό το επίπεδο δεν παίζουν σπουδαίο ρόλο. Λυπάμαι που δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε περισσότερο κόσμο. Είναι κρίμα να μην είμαστε στο ΟΑΚΑ γιατί θα ήταν, όπως και στα άλλα ματς, γεμάτο. Απέδειξαν τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ πως οι φίλαθλοι είχαν μεγάλη διάθεση να έρθουν και να δουν την ομάδα, ώστε να φαίνεται πως και το ΟΑΚΑ φαίνεται μικρό».

-Για την τακτική προσέγγιση του αγώνα: «Κάθε ομάδα έχει στοιχεία που βασίζεται στον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού. Όπως κι εμείς, έτσι και η Ρεν, έχουμε πλάνο συγκεκριμένο. Σε ένα παιχνίδι όπως το αυριανό που είναι πολύ σημαντικό, το τρίτο και το τέταρτο σε αυτά τα γκρουπ. Είναι σημαντική η τακτική προσέγγιση γιατί μπορεί να μας δώσει καλύτερη οργάνωση. Είναι απαιτητικό στο physical κομμάτι. Πολύ δυνατή η Ρεν, πολύ ενέργεια, πολύ συγκεντρωμένη, με μεγάλο ενθουσιασμό, είναι μια νεαρή ομάδα. Είναι ισορροπημένη ομάδα. Αύριο ίσως χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με άλλα ματς που είχαμε μέχρι τώρα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter