Γιουβέντους εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης για μια θέση στα αστέρια!

Γιουβέντους εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης για μια θέση στα αστέρια!

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει στις 21.45 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάρντιφ, στον μεγάλο τελικό του Champions League

Δύο ομάδες με τη δική τους μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη, σε έναν τελικό γεμάτο συμβολισμούς και αγωνιστικό ενδιαφέρον. Η επιθετική και γεμάτη δημιουργικούς παίκτες Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσει το 11ο τρόπαιο και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που σηκώνει δύο σερί Champions League. Από την άλλη, η απροσπέλαστη αμυντικά Γιούβε θέλει να διώξει την κατάρα των τελικών και να επιστρέψει στο θρόνο μετά από 21 χρόνια. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει χάσει έξι φορές.

Τα πρόσωπα της αναμέτρησης πολλά. Ο Ζινεντίν Ζιντάν, που εξελίχθηκε στη Γιούβε, αλλά σήκωσε το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης πετυχαίνοντας απέναντι στη Λεβερκούζεν το σπουδαιότερο ίσως γκολ που έχουμε δει σε τελικό. Θα ζήσει το ματς με κοστούμι, από την άκρη του πάγκου, ελπίζοντας να ξαναζήσει την περσινή εμπειρία της κατάκτησης του τίτλου και ως προπονητής. Ο τεράστιος Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο πολύπειρος τερματοφύλακας της «Κυρίας» που έχει κατακτήσει τα πάντα εκτός από το Champions League.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει τινάξει στον αέρα όλα τα ρεκόρ της διοργάνωσης, ο Ιγουαΐν που άκουσε τόσα για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για εκείνον από τη Γιούβε, ο Ντάνι Άλβες με τους δεκάδες του τίτλους, ο Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι που ως προπονητής των Τορινέζων καλείται αυτή τη φορά να διαχειριστεί το ματς ώστε να έχει διαφορετική κατάληξη. Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τελικούς των τελευταίων χρόνων. Είναι από τις λίγες φορές που δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ.

Η Γιουβέντους έχει νικήσει τα πέντε από τα τελευταία έξι ματς που έχει δώσει με τους Μαδριλένους ως γηπεδούχος, ενώ μετρά επτά νίκες στα οκτώ τελευταία της παιχνίδια στο Champions League. Στη διοργάνωση έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ. Η τακτική ευελιξία που της προσφέρουν οι επιλογές στο ρόστερ ίσως αποδειχθεί καθοριστική.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να υπολογίζει στην πιο ακριβή μεταγραφή του. Ο Γκάρεθ Μπέιλ προπονήθηκε κανονικά και θα αποτελέσει κανονικά μέρος της αποστολής, αν και παραδέχθηκε ότι ίσως δεν μπορεί να αγωνιστεί 90 λεπτά. Πιθανότατα θα ξεκινήσει ο φορμαρισμένος Ίσκο, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο. Έτοιμος είναι και ο Καρβαχάλ.

Πιθανές 11άδες

Γιουβέντους: Μπουφόν – Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι – Ντάνι Άλβες, Πιάνιτς, Κεντίρα, Άλεξ Σάντρο – Ντιμπάλα, Μάτζουκιτς, Ιγουαΐν

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας – Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο – Καζεμίρο, Μοντριτς, Κρόος – Ίσκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter