Γιουρόπα Λιγκ: ΑΕΚ – Αγιαξ, η… μπίλια κάθισε στο 1-1

Γιουρόπα Λιγκ: ΑΕΚ – Αγιαξ, η… μπίλια κάθισε στο 1-1

Η ΑΕΚ παραχώρησε ισοπαλία στον Αγιαξ στην Οpap Arena (1-1), αλλά βρίσκεται μόνη πρώτη στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ενωση βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε αντίδραση, ισοφάρισε και είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει και τη νίκη με τον Γιόνσον.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ολλανδική ομάδα ήταν πιο επικίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο και σε αυτό το χρονικό διάστημα έβγαλε αρκετές αντεπιθέσεις. Τον Δικέφαλο γλίτωσε από τα χειρότερα δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο ο Στάνκοβιτς, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο σε προσπάθειες των Φόρμπς (12’) και στον Μπρόμπεϊ (20’). Στο 28’ ο Πινέδα ανέτρεψε τον Μπέρχβαϊν και ο ρέφερι του ματς σφύριξε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο 25χρονος Ολλανδός στράικερ (0-1).

Στο 35’ ο Γκόρτερ νίκησε τον Πινέδα και στην εξέλιξη της φάσης ο Σιντιμπέ ήταν άστοχος από ευνοϊκή θέση.

Το ματς είχε ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 41’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σουτ του Μπέρχβαϊν και στο 43΄σουτ του Μπέργκις. Ο Αυστριακός την κράτησε όρθια με τέσσερις καθοριστικές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους η Ενωση απείλησε με τους Πόνσε (45’) και Βίντα (45’+1’), αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Στο 48’ σουτ του Γκατσίνοβιτς ήταν άστοχο, ενώ στο 52’ ο Σιμάνσκι αποσόβησε τον κίνδυνο, καθώς «καθάρισε» τη φάση πριν εκτελέσει ο ταχύτατος Μπέργκβαϊν.

Ο Σέρβος μέσος της ΑΕΚ απείλησε και στο 66’, όμως ήταν σε ετοιμότητα ο Γκόρτερ, ενώ στο 69’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σουτ του Μπέρχβαϊν.

Στο 73΄ο Γκατσίνοβιτς απείλησε και πάλι, χωρίς να βρει στόχο. Ο Δικέφαλος πίεζε και ισοφάρισε στο 74’. Ο Αμραμπατ σέντραρε και ο Βίντα με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στο 90’ ο Γιόνσον βγήκε τετ α τετ με τον Γκόρτερ, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μ. Γιουγκ (Σλοβενία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βίντα, Πινέδα, Αραούχο, Αμραμπατ, Σούταλο, Μπρόμπεϊ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (74’ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ (67’ Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (67’ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (79’ Μοχαμάντι), Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε (67’ Μάνταλος).

Άγιαξ: Γκόρτερ, Ρενσχ, Σούταλο, Άβιλα, Χότα, Μπέργκις, Ταχίροβιτς (84’ Φαν ντε Μπόμεν), Τέιλορ, Φόρμπς (84’ Ντόνγκεν), Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ (73’ Ακπόμ).

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter