Γιουρούσι «αρίστων» και στα εμβόλια – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Γιουρούσι «αρίστων» και στα εμβόλια – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

«Επιτελικοί», στελέχη του Μαξίμου και υπουργείων έσπευσαν να θωρακιστούν από τον κορονοϊό σε βάρος των ηρώων υγειονομικών της πρώτης γραμμής.

Κρυφή η λίστα με τους ημετέρους και παρατρεχάμενους που κλέβουν τα εμβόλια από όσους τα έχουν ανάγκη. Μέσω σέλφι σήκωσαν τα μανίκια οι υφυπουργοί Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Βλάσης, η σύζυγος του Κωστή Χατζηδάκη κ.ά., ενώ στα μουλωχτά εμβολιάστηκε ο Αδωνης Γεωργιάδης.

Η φτωχοποιημένη Ελλάδα «τρώει» το επικοινωνιακό σόου του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ταβέρνα στο Κερατσίνι

Πανδημία φτώχειας για τους πληβείους

Η υγειονομική κρίση γίνεται ευκαιρία να ολοκληρωθεί η «τελική λύση» για τον εμποράκο, τον αυτοαπασχολούμενο και τους μισθωτούς, καθώς σχεδόν 1 εκατομμύριο πολίτες σχοινοβατούν στα όρια της ανέχειας το 2021

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ετοιμάζουν ανασχηματισμό για να κρύψουν τα αδιέξοδα

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ Τι αλλάζει στις συντάξεις το 2021

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Οι λομπίστες δίνουν μάχη για το ψηφιακό ολιγοπώλιο

Π. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ Εισαγγελέας για τον «αρχαιολόγο» εφοπλιστή

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Μαρία Απατζίδη, Κώστας Θερμογιάννης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαίρη Χρονοπούλου: «Αμα το πάθος είναι αβέρτα χύμα, παύει να είναι πάθος»

Γρηγόρης Γεωργάτος: «Με πείραξε που έβγαλαν την τοιχογραφία μου από το Καραϊσκάκη»

Tο docville

Το τοπίο της πολιτιστικής ερήμωσης του 2020 στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Από το «καμένο πούσι» στις Μυκήνες, την απόσπαση των αρχαιοτήτων στη Θεσσαλονίκη, τις ανεμογεννήτριες σε αρχαιολογικούς χώρους, το τσιμέντωμα της Ακρόπολης και τον 50ετή «δανεισμό» μουσειακών εκθεμάτων έως την απαξίωση και την εγκατάλειψη καλλιτεχνών, δημιουργών και τεχνικών, η κ. Μενδώνη αποδεικνύει ότι είναι ο ακατάλληλος άνθρωπος σε μια κρίσιμη θέση με τις πρωθυπουργικές ευλογίες.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλεύτρια Αχαΐας και τομεάρχισσα πολιτισμού – αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ, γράφει για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Μυρσίνη Ζορμπά, πρώην υπουργός Πολιτισμού, κάνει λόγο για τον πόλεμο, τακτικό και άτακτο, που έχει κηρύξει το ΥΠΠΟΑ, την «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και την αδιαφορία που επιδεικνύει για το δημόσιο συμφέρον

Ο Κλέων Γρηγοριάδης, βουλευτής ΜέΡΑ25, εστιάζει στο πρόσφατο Ν/Σ του ΥΠΠΟΑ, στον δανεισμό μουσειακών εκθεμάτων και στα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος, βουλευτής Ανατολικής Αττικής και αν. τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, καταδείχνει το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης και τη λειτουργία του ΥΠΠΟΑ ως κέντρου εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Η Μελίνα Παϊσίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ, θέτει το ερώτημα για τον αρχαιολογικό χώρο σταθμού Βενιζέλου: ανάδειξη του συνόλου και ενσωμάτωσή του στη δημόσια ζωή της πόλης ή η ιστορία ακόμη μιας χαμένης ευκαιρίας για τη Θεσσαλονίκη;

H Μαρία ΑνδρεαδάκηΒλαζάκη, επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πρώην γενική γραμματέας ΥΠΠΟΑ, γράφει για την επίφαση της νομιμότητας στις δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού και την εγκατάλειψη της προστασίας μνημείων και περιουσιακών στοιχείων του ΥΠΠΟΑ.

Ο Στάθης Γκότσης, ιστορικός και γενικός γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να υποτάξει στις ιδιοτελείς επιδιώξεις της τα υλικά ίχνη του παρελθόντος που υποστηρίζουν τη συλλογική μνήμη.

Ο Κώστας Σβόλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, υπογραμμίζει την πολιτική του ΥΠΠΟΑ με στόχο τη διοχέτευση δημόσιου χρήματος στον ιδιωτικό τομέα που υλοποιείται στο ΕΜΣΤ.

Ο Πάολο Οντορίκο, βυζαντινολόγος και διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της École des Hautes Études en Sciences Sociales, Παρίσι, αναρωτιέται ποια κίνητρα οδηγούν την υπουργό Πολιτισμού στην απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη;

Η Δέσποινα Κουτσούμπα, αρχαιολόγος και πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, συνοψίζει την πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού το 2020 σε επτά σημεία και κάνει λόγο για τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία στον πολιτισμό.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης μιλάει για τις εκδικητικές πολιτικές του υπουργείου Πολιτισμού, τα αρχαία της Θεσσαλονίκης και τη δράση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Συνέντευξη με τη Μαίρη Χρονοπούλου. Η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου μιλάει για τη διαδρομή που διάνυσε τα 87 χρόνια της ζωής της και από τη συνέντευξή της περνούν ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Μάνος Χατζιδάκις, η Πάολα Ρεβενιώτη και ο Κώστας Ταχτσής, ο Νίκος Κούρκουλος και ο Φαίδων Γεωργίτσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter