Γηροκομείο Χανιά – Μαρτυρία σοκ: «Έτρωγα ξερά κρεμμύδια για να ξεγελάσω την πείνα μου» – Τι δείχνει το υλικό από το καταγραφικό (Video)

Γηροκομείο Χανιά – Μαρτυρία σοκ: «Έτρωγα ξερά κρεμμύδια για να ξεγελάσω την πείνα μου» – Τι δείχνει το υλικό από το καταγραφικό (Video)
Φωτογραφία: Νέα Κρήτη/neakriti.gr

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά. Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται και οι ιστορίες πραγματικά σοκάρουν: Δεμένοι χειροπόδαρα, ανάσκελα στο κρεβάτι, να μην μπορούν να γυρίσουν ακόμα και αν κινδύνευαν να πνιγούν. Πεινασμένοι και αποστεωμένοι. «Αόρατοι» από το σύστημα που διευκόλυνε ως φαίνεται τη δράση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης. Στην ογκωδέστατη δικογραφία της Ασφάλειας Χανίων, στην οποία αποτυπώνεται δουλειά πολλών μηνών, περιγράφονται οι βασανιστικές και εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων της δομής, στα Χανιά, σύμφωνα με το Cretalive.gr.

Από μόνο του το υλικό από το καταγραφικό του γηροκομείου είναι πραγματικά συγκλονιστικό, όπως τουλάχιστον περιγράφεται και σχολιάζεται στη δικογραφία.

Γροθιά στο στομάχι το υλικό από το καταγραφικό

Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές που καταγράφονται ανάμεσα σε άλλες στις 20.05 το βράδυ της 4ης Μαρτίου 2021. Όπως αναφέρεται, «νοσηλευτές υποβάλλουν μία μη αυτοεξυπηρετούμενη ηλικιωμένη, η οποία είναι κατακεκλιμένη σε θάλαμο υπογείου, σε εξευτελιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα θέλοντας να πλύνουν τα μαλλιά της κεφαλής της, την τοποθέτησαν κάθετα στην κλίνη με το κεφάλι της να προεξέχει αυτής και στην συνέχεια της έδεσαν σφιχτά μια ευμεγέθη σακούλα σκουπιδιών περιμετρικά του λαιμού της με τρόπο που να κρέμεται κάτω το κεφάλι της προκειμένου να διοχετεύονται τα απόνερα.

Η μία της κρατούσε σφιχτά τα χέρια, ο άλλος έτριβε με δύναμη το κεφάλι με ένα σφουγγάρι. Κατά τους αστυνομικούς, η ηλικιωμένη ήταν σε δεινή θέση, αποστεωμένη, γυμνή από τη μέση και κάτω και η πάνα ακράτειας κατεβασμένη μέχρι το μηρό.

Η ηλικιωμένη δυσανασχετούσε έντονα στην απάνθρωπη συμπεριφορά που υποβαλλόταν αλλά αδυνατούσε να αντιδράσει ενώ άξιο αναφοράς, όπως σημειώνεται, αποτελεί το γεγονός ότι ο άνδρας ανά διαστήματα γελούσε, δίνοντας την αίσθηση ότι τον ευχαριστούσε η διαδικασία στην οποία υπέβαλε την ηλικιωμένη».

Το υλικό από το καταγραφικό δείχνει και τη μεταφορά πεθαμένων από τις κλίνες σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο. «Μία γιαγιά είχε μείνει στο νεκροθάλαμο πολλές ώρες που είχε αρχίσει να σουρώνει… δεν είχε καν ψυγείο και απέναντι ήταν η κουζίνα και δωμάτια ασθενών» περιγράφει πρώην εργαζόμενος.

Συγκλονιστική μαρτυρία ηλικιωμένου που βίωσε τον εφιάλτη

Μιλώντας στη Νέα Κρήτη, ο κ. Χρήστος Δερμιτζάκης και η σύζυγος του Ελένη, μιλούν για υποσιτισμό, βασανιστήρια, άθλιες συνθήκες υγιεινής, για φέρετρα στο υπόγειο, γέροντες και γερόντισσες που καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια! – Υποστήριζαν ότι τον έδεναν για να μην γλιστρήσει από την καρέκλα!

 • «Με χτυπούσαν και πονούσα και φώναζα»
 • «Με δένανε σε αναπηρικό καρότσι χωρίς λόγο»!
 • «Έτρωγα ξερά κρεμμύδια για να ξεγελάσω την πείνα μου»
 • Σύζυγος ηλικιωμένου: Όταν πήρα τον άντρα μου ζύγιζε 50 κιλά, ήταν σε άθλια κατάσταση»
 • «Είχαν τα φέρετρα στο υπόγειο και οι ηλικιωμένοι πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλο»

Εφιαλτικές εμπειρίες που σημάδεψαν τα γηρατειά του, βίαιες συμπεριφορές σε βάρος του ίδιου και άλλων ηλικιωμένων και καταστάσεις που δεν τις χωρά ανθρώπινος νους , περιγράφει ένας 76χρονος, πρώην φιλοξενούμενος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά.

«Ξύλο, έτρωγα πολύ ξύλο. Στον πισινό. Πονούσα και φώναζα. Μου έκαναν ενέσεις χωρίς λόγο. Με χτυπούσαν αλύπητα» είπε ο κ. Χρήστος Δερμιτζάκης.

Είχε την ατυχία να μπει προσωρινά ευτυχώς στη δομή, λόγο της απαραίτητης υποβολής της συζύγου του σε εγχείριση σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Τα παιδιά του, εργαζόμενα, με βαρύ πρόγραμμα, ήταν δύσκολο να τον κρατήσουν κοντά τους για φροντίδα κι έτσι αποφάσισαν από κοινού να φιλοξενηθεί στην εν λόγο μονάδα. Κατέβαλαν όλη τη σύνταξη του 76χρονου, συνολικά 800 ευρώ, ενώ πλήρωναν από την τσέπη τους και τα φάρμακα του, το κόστος των οποίων ανερχόταν στα περίπου διακόσια ευρώ.

Το σκηνικό του τρόμου δεν άργησε να αποκαλυφθεί.

Ο κ. Χρήστος κάθε τόσο τηλεφωνούσε στη σύζυγο του: «Ελένη, έλα να με πάρεις, γιατί θα πεθάνω εδώ μέσα. Ελένη, πάρε τους τηλέφωνο. Λερώθηκα και δεν έρχονται να με αλλάξουν. Υποσέντονα δεν είχαν. Κοιμόμουν πάνω σε χοντρό νάιλον σαν αυτό που σκεπάζουμε τα ξύλα της σόμπας».

Στις εκκλήσεις του συζύγου της, η κ. Ελένη Δερμιτζάκη όσο διάστημα προετοιμαζόταν για την επέμβαση, δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Τηλεφωνούσε όμως στη διεύθυνση της μονάδας και επέμενε να φροντίσουν τον άνθρωπο της. «Σε κάμποση ώρα με έπαιρνε πάλι. Ελένη με δέσανε. Ρωτούσα: Γιατί δέσατε τον άντρα μου; Μου απαντούσαν πως τον έδεναν για να μη γλιστρήσει από την καρέκλα».

Οι οδυνηρές μνήμες φέρνουν δάκρυα θλίψης και οργής για τα βασανιστήρια, την κακομεταχείριση, τον υποσιτισμό, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής: «Δίπλα στην είσοδο με είχαν κάτσει και με είχαν δέσει για να μην κουνιέμαι. Στο χώρο που μας έκαναν μπάνιο, ήταν στοίβα οι πετσέτες από προηγούμενους ασθενείς, βρεγμένες. Λέω ρε παιδιά με αυτές θα σκουπιστώ; Αν σου αρέσει μου έλεγαν. Αν δε σου αρέσει τα παράπονα σου στη διευθύνουσα» είπε ο κ. Χρήστος που ξαπλωμένος σε ένα φωτεινό δωμάτιο του σπιτιού του πια, μέσα στη θαλπωρή, θυμάται τον εφιάλτη του.

Στα 76 του χρόνια όσα βίωσε το εφιαλτικό εκείνο τρίμηνο θα τον ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής του: «Έτρωγα κρεμμύδια από την πείνα μου. Κι όταν τους έλεγα ότι πεινάω μου απαντούσαν «αυτά είναι ,δεν έχουμε άλλο». Για πρωινό μας έφερναν σκέτο τσάι ή γάλα και μας έπιανε κόψιμο. Τέτοια πείνα δεν είχα ζήσει ξανά» έλεγε ο κ. Χρήστος, χωρίς να προλαβαίνει τις σκέψεις του.

Μια μέρα που η σύζυγος του τον επισκέφθηκε, αφού πια είχε εγχειριστεί και πριν τον πάρει ξανά κοντά της, διαπίστωσε ιδίοις όμασι την απάνθρωπη μεταχείριση, όχι μόνο προς τον άντρα της, αλλά προς όλους τους ηλικιωμένους.

Όπως είπε η κ. Ελένη: «Του έφεραν να φάει άθλιες φακές μέσα σε ένα μικρό μπολάκι σαν αυτό που ταΐζω τα γατιά και μισό αυγό! Όταν ρώτησα πού είναι το άλλο μισό αυγό, μου είπαν πως θα το δώσουν σε άλλο τρόφιμο. Ευτυχώς, βρέθηκε εκεί μέσα κάποιος που πουλούσε κουλούρια και τυρόπιτες και όταν του έδωσα να φάει έτρωγε σαν λιμαγμένος»!

Ο κύριος Χρήστος ήταν ενενήντα κιλά όταν μπήκε στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, με μόλυνση από τις ακαθαρσίες, είχε μείνει πενήντα.

Οι φωνές των ηλικιωμένων αντηχούν ακόμη στα αυτιά του ζευγαριού

«Βοήθεια, παιδί μου, γιέ μου, φώναζαν οι γυναίκες» είπε η κ. Ελένη. Οι δε θάνατοι ήταν τόσο συχνοί όσο και ακατανόητοι. «Εκεί μέσα είναι κολαστήριο δεν είναι ίδρυμα. Όταν κατεβαίναμε στο υπόγειο για μπάνιο, έβλεπες τα φέρετρα, στη σειρά. Λέω ρε παιδιά τι συμβαίνει; Πέθανε ο ένας, πέθανε ο άλλος, τι γίνεται;» ρωτούσε ο κ. Χρήστος Δερμιτζάκης και φοβόταν πως ερχόταν και η δική του σειρά.

Άνθρωποι ρυτιδιασμένοι και αδύναμοι, πλην όμως αξιοπρεπείς, πήγαν ελπίζοντας πως θα τύχουν της φροντίδας που τους πρέπει. Πολλοί έσβησαν αβοήθητοι και οι πιο τυχεροί απομακρύνθηκαν εγκαίρως. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας δεν έχουν τέλος.

«Είδα μια γιαγιά με άνοια να της ανοίγουν το στόμα και να της βάζουνε με το ζόρι το κουτάλι με το φαγητό. Εκείνη να μην τρώει και να της το σπρώχνουν με μια πετσέτα. Είδα έναν άλλο να τον σπρώχνουν σαν ζώο στη σκάλα», είπε ανάμεσα σε πολλά απίστευτα και απάνθρωπα η ηλικιωμένη από το Βατόλακκο.

Περιγραφές σαν αυτές περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία για το ιδιωτικό γηροκομείο με τους τουλάχιστον τριάντα ύποπτους θανάτους, τους τριακόσιους καταγεγραμμένους την τελευταία εξαετία. Για μια μονάδα – πληγή για την κοινωνία και την ανθρώπινη υπόσταση που συνέχιζε να λειτουργεί με την ευλογία της πολιτείας.

Το κολαστήριο ψυχών συνεχίζει τη λειτουργία του – Ερευνώνται κρατικοί λειτουργοί

Την ώρα που η κοινωνία σοκαρισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Χανιά, τους ύποπτους θανάτους ηλικιωμένων και τις συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση και ανθρωποκτονία κατά συρροή, η μονάδα παραμένει ανοιχτή, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να διενεργούν και χθες έλεγχο, χωρίς να διαπιστώνεται οτιδήποτε μεμπτό.

Δεκάδες, ωστόσο, είναι τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις αναφορικά με τους τακτικούς ελέγχους που λέγεται ότι διενεργούνταν ακόμη και σε κρίσιμες περιόδους, αλλά κυρίως ως προς την άγνοια των ελεγκτικών μηχανισμών. Αύριο, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, το πρωί, οι πρώτοι από τους επτά συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια Χανίων, ενώ ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να κλείσει το Σάββατο (12/2).

Με τη βεντάλια των ερευνών να ανοίγει για 29 ακόμη άτομα (εκτός από τους επτά που συνελήφθησαν) που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Εκτός από την αστυνομική έρευνα που είναι συνεχής, έχει διαταχθεί και φορολογικός έλεγχος για να διερευνηθούν τα πιθανά οικονομικά οφέλη των φερόμενων ως εμπλεκομένων. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων και κρατικοί λειτουργοί. Πλην όμως, επισήμως, η εποπτεύουσα αρχή της διεύθυνσης δημόσιας υγείας που είναι αρμόδια για τη διενέργεια των ελέγχων, δεν έχει επίσημη ενημέρωση για οποιαδήποτε σχέση υπαλλήλων της.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, εξέφρασε την πρόθεση του να συμβάλει στο έργο της δικαιοσύνης για να λάμψει όπως είπε η αλήθεια: «Όποιος έχει παρανομήσει ή έχει ασκήσει πλημμελώς τα καθήκοντα του, δεν έχουμε κανένα θέμα πάνω σ αυτό. Απλά, φαίνεται περίεργο πως μια ολόκληρη διεύθυνση είναι αδρανοποιημένη σε τέτοιο βαθμό, αν πράγματι ισχύει ότι περίπου δέκα άτομα εμπλέκονται όλα αυτά τα χρόνια» πρόσθεσε.

Ο πρώην διευθυντής δημόσιας υγείας Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης, εμφανιζόταν κατηγορηματικός πριν από περίπου ένα χρόνο σε σχέση με τις συνθήκες μέσα στη μονάδα: «Έχω να πω ότι η μονάδα αυτή είναι από τις καλύτερες της Κρήτης» είχε πει και μάλιστα επικαλείτο συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν έλεγχοι από την υπηρεσία του.

Δεκάδες ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων με ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό καταγεγραμμένων θανάτων, ελεγχόταν, συνέχιζε να λειτουργεί και σύμφωνα με τις αρχές, δεν διαπιστώθηκε ποτέ κάτι επιλήψιμο. Η μόνη παράβαση που διαπίστωσαν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ήταν μια αυθαίρετη επέκταση το 2009. Δόθηκε τότε εντολή για λουκέτο, όμως μετά τη νομιμοποίηση, το θέμα τακτοποιήθηκε. «Από κει και πέρα εμείς πηγαίναμε συγκεκριμένες ώρες σε αραιά διαστήματα. Τι γινότανε τις υπόλοιπες μέρες και νύχτες δε γνωρίζω» υπογράμμισε ο κ. Καλογερής.

Η Χανιώτισσα δικηγόρος, Μαρία Παπαδάκη, λίγο καιρό μετά τον θάνατο του πατέρα της, τον οποίο είχε δει δεμένο και σε άθλια κατάσταση, έκανε την πρώτη καταγγελία και προσφυγή στη δικαιοσύνη. Ήταν τον Απρίλιο του 2021. Οι δικηγόροι των υπευθύνων της δομής έκαναν τότε λόγο για σκευωρία και αβάσιμες καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται πως οι επτά φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι συνελλήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (9/2) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, μετά την έκδοση ενταλμάτων από το εισαγγελέα.

Πρόκειται για την

 • 67χρονη ιδιοκτήτρια της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων,
 • τη 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια,
 • έναν 50χρονο γενικό γιατρό – υπεύθυνο της μονάδας,
 • ένα 70χρονο ψυχίατρο,
 • δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών και
 • ένα 42χρονο νοσηλευτή.

Και οι επτά κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία, παραβάσεις του Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών.

Βασανιστήρια, υποσιτισμός και τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής – Πώς οδηγούσαν τους ηλικιωμένους στον θάνατο

Το κουβάρι της απίστευτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Απρίλιο του 2021, όταν ήρθαν στο φως καταγγελίες που σόκαραν το πανελλήνιο. Συνθήκες και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε κολαστήριο, που δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους, βίωναν οι ηλικιωμένοι που είχαν την ατυχία να φιλοξενηθούν στα τελευταία χρόνια της ζωής τους στον οίκο ευγηρίας που για χρόνια λειτουργεί στα Χανιά με επίσημες σφραγίδες και αδειοδοτήσεις υπηρεσιών του Δημοσίου, χωρίς ουδείς μέχρι πρότινος να γνωρίζει το παραμικρό και κυρίως χωρίς να παρεμβαίνει.

Το ψηφιδωτό της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, αποκαλούμενης και ως «Άουσβιτς», συνθέτουν αμέτρητες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν στην πορεία της μακράς έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή ηλικιωμένου που επέστρεψε εγκαίρως στο οικογενειακό του περιβάλλον: «Οι συνθήκες πείνας μού θύμισαν την περίοδο της Κατοχής»!

Άνθρωποι που λάμβαναν χωρίς τη θέλησή τους και χωρίς να υπάρχει λόγος φάρμακα που χορηγούνται σε βαριές ψυχασθένειες, ώστε να μην έχουν επαφή με το περιβάλλον. Παππούδες και γιαγιάδες που σιτίζονταν μέσω σύριγγας με ειδικό σύστημα από τη μύτη, για εξοικονόμηση χρόνου και λόγω έλλειψης προσωπικού.

Πλημμελής καθαριότητα και συνθήκες ατομικής υγιεινής για τους φιλοξενούμενους, που έκαναν μπάνιο μία φορά ανά δεκαπενθήμερο, κι αυτή με κρύο νερό.

Αυτή η «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» είχε τη φήμη της ιδανικής δομής στα Χανιά, γι’ αυτό και σύμφωνα με πηγές ήταν η ακριβότερη.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτριες δέχονταν ακόμη και βαριές περιπτώσεις ηλικιωμένων με κινητικά προβλήματα και υπόσχονταν στους οικείους τους ότι υπάρχει μέριμνα ακόμη και για αποκατάσταση.

Καθηλωμένοι και υποσιτισμένοι

Καθετήρες έβαζαν οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες σε όλους ανεξαιρέτως τους τροφίμους, για να μη χρειάζεται να πηγαίνουν στην τουαλέτα. Σε πολλές περιπτώσεις οι τρόφιμοι δένονταν σε καρέκλες! Τα σημάδια στο σώμα τους από τους ιμάντες καλύπτονταν με μακριά ρούχα, ενώ σε κάθε πιθανή επίσκεψη συγγενούς υπήρχε ο χρόνος παρέμβασης από νοσηλευτή για ωραιοποίηση μιας εικόνας, που όπως αποδείχτηκε δε γινόταν αντιληπτή!

Το κουβάρι της απίστευτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Απρίλιο του 2021, όταν ήρθαν στο φως καταγγελίες που σόκαραν το πανελλήνιο. Οι καταγγελίες αφορούσαν σε άθλια μεταχείριση των ηλικιωμένων, πλημμελή καθαριότητα και βίαιη συμπεριφορά, ενώ ως δεδομένο θεωρείται από την πλευρά των Αρχών ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με παραλείψεις των υπευθύνων της δομής είναι τουλάχιστον τριάντα! Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, έχει γίνει τουλάχιστον μια εκταφή ηλικιωμένης που πέθανε στον οίκο ευγηρίας.

300 θάνατοι από το 2015

Οι έρευνες, που είναι ενδελεχείς επεκτείνονται σε υπηρεσίες του Δημοσίου που είναι αρμόδιες για τις άδειες λειτουργίας προνοιακών δομών, στο νοσοκομείο, σε ληξιαρχεία και σε κάθε εμπλεκόμενη Αρχή, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η “βεντάλια” των εμπλεκομένων θα ανοίγει συνεχώς. Οι δε θάνατοι ηλικιωμένων που φιλοξενήθηκαν στη συγκεκριμένη δομή από το 2015 μέχρι το 2021 ανέρχονται σε 300! 

Οι καταγγελίες συσσωρεύτηκαν την περασμένη άνοιξη και το ίδιο διάστημα δόθηκε εισαγγελική παραγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων να ξεκινήσει την έρευνα. Στον πρώτο έλεγχο – που δεν αιφνιδίασε τις ιδιοκτήτριες, μιας και ήδη γνώριζαν για τις καταγγελίες – δε διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Πλην όμως εκφράστηκαν παράπονα από ηλικιωμένους ότι δεν περνάνε καλά. Στην πορεία, όσα άρχισαν να αποκαλύπτονται από καταγγελίες που δε σχετίζονται μεταξύ τους άφησαν έκπληκτους ακόμη και τους αστυνομικούς.

Μπήκε 90 κιλά και μέσα σε λίγο διάστημα πέθανε, έχοντας μείνει 50 κιλά

Μια 60χρονη χωρίς παθολογικά προβλήματα, που εισήλθε στον οίκο ευγηρίας για προβλήματα ψυχικής φύσεως, μπήκε 90 κιλά και μέσα σε λίγο διάστημα πέθανε έχοντας μείνει 50 κιλά. Επίσης χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ηλικιωμένου ο οποίος ήταν σε καλή κατάσταση, αυτοεξυπηρετείτο και έχαιρε άκρας υγείας όταν μπήκε στη μονάδα. Μέσα σε δύο εβδομάδες δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει. Δικηγόρος των Χανίων, που πήγε τον πατέρα της στη μονάδα, αναγκάστηκε να τον πάρει κοντά της μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα απεβίωσε λίγες ημέρες μετά.

Πήραν με το ζόρι 82χρονη στη δομή – Βρέθηκε στο υπόγειο από τους συγγενείς

Ενώ η έρευνα των αστυνομικών για τις συνθήκες και τον τρόπο λειτουργίας του ιδιωτικού γηροκομείου συνεχιζόταν, ένα γεγονός στα τέλη Ιανουαρίου ήρθε να επιβεβαιώσει πως, όχι απλά τίποτα δεν έχει βελτιωθεί, αλλά η δράση των εμπλεκομένων συνεχιζόταν σε βάρος αθώων ψυχών!

Η 67χρονη, υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας, συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου μετά από καταγγελία συγγενικού προσώπου 82χρονης, την οποία φέρεται να προσέγγισε μαζί με γιατρό του οίκου ευγηρίας. Μαζί, πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και προσπάθησαν να την πείσουν ότι πρέπει να φιλοξενηθεί στη δομή.

Η 82χρονη αρνήθηκε, παρ’ όλα αυτά η δράστιδα μαζί με γιατρό που τη συνόδευε την πήραν από το σπίτι της και τη μετέφεραν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Για την απομάκρυνσή της από το σπίτι της, η ηλικιωμένη πρόλαβε να ενημερώσει πρόσωπο του οικογενειακού της περιβάλλοντος, το οποίο προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. Κισσάμου και μετά από εισαγγελική παραγγελία η 67χροχη συνελήφθη κατηγορούμενη για αρπαγή.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι σε έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων στον οίκο ευγηρίας, η ηλικιωμένη βρέθηκε σε χώρο του υπογείου!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter