Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Γιώργος Βασιλειάδης: Πάνω στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ κάποιοι πήγαν να στήσουν μαγαζιά

Για τις αλλαγές στον χώρο της διαιτησίας μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Ο ίδιος παραδέχθηκε στην κρατική τηλεόραση ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στη διαιτησία, ενώ αναφερόμενος στην ΕΠΟ τόνισε πως «κάποιοι επωφελήθηκαν πάνω στο αυτοδιοίκητο και πήγαν να στήσουν μαγαζιά».

«Η ουσία του προβλήματος είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός της ομοσπονδίας και της διαιτησίας» ανέφερε αρχικά ο κ. Βασιλειάδης και συνέχισε: «Αν σπάσει αυτό το σπιράλ, έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Περιμένουμε το νέο καταστατικό της ομοσπονδίας. Αν δεν μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο θα δούμε πώς θα παρέμβουμε. Η διαιτησία πρέπει να τελεί υπό την εποπτεία της ομοσπονδίας, αλλά να έχει έναν βαθμό ανεξαρτησίας. Τόσα χρόνια όλος ο τσακωμός στην ΕΠΟ γινόταν για τον έλεγχο της διαιτησίας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Αυτό λοιπόν πρέπει να αλλάξει».

Ακολούθως με αφορμή τις επικείμενες εξελίξεις στην ΕΠΟ σχολίασε: «Υπάρχουν κάποια όρια μέχρι τα οποία μπορεί να παρέμβει το κράτος και από εκεί και πέρα υπάρχει το λεγόμενο αυτοδιοίκητο. Πάνω σ΄αυτό το αυτοδιοίκητο, κάποιοι άνθρωποι επωφελήθηκαν για να "στήσουν" μαγαζιά. Αυτά τα μαγαζιά εμείς ήλθαμε και τα γκρεμίσαμε. Αυτό είναι μία πραγματικότητα και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Και είμαστε τώρα σε μία νέα φάση σε συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς. Αφενός μεν αυτοί να κοιτάξουν το δικό τους κομμάτι, το θέμα των καταστατικών τους, και αφετέρου να δούμε κομμάτια της ελληνικής νομοθεσίας που ενδεχομένως να δημιουργούν πρόβλημα και να έρχονται σε ρήξη με διεθνείς κανόνες. Προφανώς εμείς δεν θέλουμε την ρήξη και προφανώς θέλουμε να διορθωθεί η κατάσταση. Η κατεύθυνση προς την σωστή πορεία είναι αυτή με την εναρμόνιση του καταστικού της ΕΠΟ με τα στάνταρ της FIFA και της UEFA με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.