Γιώργος Κατσιαντώνης: Κι άλλος βουλευτής εκτός Ένωσης Κεντρώων – Άφησε αιχμές για συγκεντρωτισμό

Γιώργος Κατσιαντώνης: Κι άλλος βουλευτής εκτός Ένωσης Κεντρώων – Άφησε αιχμές για συγκεντρωτισμό

Την ανεξαρτοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων, ανακοίνωσε, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης, Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος διέψευσε την έντονη φημολογία ότι προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία.

Με ένταση συζητιόταν στους διαδρόμους της Βουλής η προσχώρηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσαντώνη, στη ΝΔ. Εν τέλει, σε δηλώσεις που παραχώρησε ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Λαρίσης, διέψευσε το σενάριο μεταπήδησής του στην αξιωματική αντιπολίτευση, κοινοποιώντας παράλληλα ότι έχει προωθήσει επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της Βουλής, η οποία και αναγνώστηκε στην Ολομέλεια.

Είπε, επίσης, πως προώθησε επιστολή στον Βασίλη Λεβέντη απαριθμώντας τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του και εξήγησε στην κάμερα ότι οι πολιτικές προσδοκίες που συναποφασίστηκαν στην Ένωση Κεντρώων το 2015 εξαφανίστηκαν. Ως προς την επόμενη πολιτική του στέγη, ανέφερε πως θα πρέπει να κάτσει να σκεφτεί το επόμενο διάστημα αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον.

Τον έψαχναν και δεν τον έβρισκαν

Εντύπωση προκαλεί πως συνεργάτες του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων υποστήριζαν μέχρι και λίγα πριν τη δήλωση του πρώην βουλευτή του κόμματος πως ο Γιώργος Κατσαντώνης δεν σηκώνει το τηλέφωνο στις κλήσεις τους, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι παραμένει βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων… Αποκάλυψαν δε πως όταν υπήρχε αντίστοιχη φημολογία αποχώρησής του στο κόμμα κατά το πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Κατσαντώνης τους είχε διευκρινίσει πως δεν διέψευσε τα σενάρια για λόγους προβολής!

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής τόνισε ότι ήταν απογοητευμένος από την πολιτική γραμμή του κόμματος και ως προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορούσε να παραμείνει σε ένα κόμμα που όλες οι εξουσίες συγκεντρώνονται σε ένα πρόσωπο.

Ο κ. Κατσιαντώνης δήλωσε ότι θα κρατήσει την έδρα του ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ακόμη και με κομμά που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βουλή.

Ο κ. Κατσιαντώνης, που έχει γεννηθεί το 1978 ήταν από το 2006 Πολιτειακός βουλευτής της πολιτείας του New Hampshire ενώ παράλληλα διατηρούσε εστιατόρια στην Αμερική.

Πρόκειται για την τρίτη αποχώρηση από κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μετά τον κ. Καρά και την κυρία Μεγαλοοικονόμου.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Κατσιαντώνη

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Βρίσκομαι στην, ειλικρινά, δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω την αποχώρησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων. Οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι και σας τους έχω επανειλημμένως εξηγήσει τόσο κατ ιδίαν, όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πρόκειται για την άκρως προβληματική άσκηση των καθηκόντων μας ως βουλευτών λόγω της έλλειψης οργάνωσης και δομών στο εσωτερικό της Ένωσης Κεντρώων. Σας είναι γνωστό, άλλωστε, ότι παρά την, κατ’ επανάληψη, έκφραση των παραπόνων και διαφωνιών μου, και την εξ’ αυτών των λόγων σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα εν λόγω προβλήματα ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν, πολλώ δε μάλλον δεν επιλύθηκαν.

Αντ’ αυτών, κάθε φορά, γινόμουν θεατής μιας άκρως προβληματικής κατάστασης: έλλειψη δομών, οργάνωσης και στελέχωσης της διοικητικής κομματικής μας βάσης με αξιοκρατικά κριτήρια και πλήρης συγκεντρωτισμός στο πρόσωπό σας. Για να το πω απλά, εδώ και αρκετούς μήνες προσπάθησα να σας εκφράσω με κάθε τρόπο την αγωνία μου: Ένα κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς καμία ουσιαστική συμμετοχή των στελεχών του και οι βουλευτές, να ενημερώνονται εκ των υστέρων για τις θέσεις μας, τις οποίες ουσιαστικά μόνος σας διαμορφώνετε και αποφασίζετε.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπάθησα, επί ματαίω, να σας εξηγήσω την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε σε μια, εκ βάθρων, ανασυγκρότηση της Ένωσης Κεντρώων. Πλην όμως, μάλλον λόγω των αγώνων που δώσατε επί χρόνια για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή, η ανάγκη συλλογικότερης λειτουργίας της Ένωσης Κεντρώων δεν ήταν εύκολα αντιληπτή από πλευράς σας. Προφανώς δεν σας μέμφομαι γι’ αυτό, αλλά μου είναι αδύνατον, πλέον, να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου σε ένα κόμμα, του οποίου οι αποφάσεις επιβάλλονται από τον πρόεδρο, χωρίς να προηγηθεί όχι μόνον συζήτηση, αλλά ακόμη και ενημέρωση των βουλευτών του. Πόσο μάλλον, όταν οι απόψεις της Ένωσης Κεντρώων συχνά διακατέχονται από μια αναχρονιστική και ευκαιριακή αντίληψη της πολιτικής, μακριά από τις ραγδαίες εξελίξεις της εποχής, οι οποίες επιτάσσουν, πρωτίστως, πίστη και επιμονή στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα μας.

Όταν το 2015 ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά σας, προκειμένου να ενώσουμε δυνάμεις στον πολιτικό στίβο, για να δώσουμε κάτι νέο, αποτελεσματικό και αληθινό στην πολιτική ζωή του τόπου μας, ξεκίνησα με την προοπτική της πίστης στην επιτυχία των στόχων μας, για την προσφορά στη Χώρα μας.

Δυστυχώς, όμως, η αναχρονιστικότητα και η έλλειψη συλλογικότητας, έφεραν την Ένωση Κεντρώων στη σημερινή κατάσταση, με την εκλογική βάση να έχει γυρίσει την πλάτη απογοητευμένη από την αδυναμία ανταπόκρισης στις ανάγκες της.

Τα παραπάνω ακριβώς αίτια είναι αυτά που υπαγόρευσαν και την απόφασή μου να πορευτώ, στο εξής, ως ανεξάρτητος βουλευτής, πιστεύοντας ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα εξακολουθήσω να τιμώ την ψήφο των πολιτών που θέλουν να προχωρήσει η χώρα μπροστά, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, αλλά με νέες ιδέες, νέους ανθρώπους και προοπτικές για το μέλλον της.

Είχα, και εξακολουθώ να έχω, τις ίδιες πολιτικές απόψεις που τοποθετούνται στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, και θέλω, όχι μόνον να σας ευχαριστήσω για την τιμή να με εντάξετε στα ψηφοδέλτια του κόμματός σας, αλλά και να κατανοήσετε τους λόγους της αποχώρησής μου από την Ένωση Κεντρώων.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Κατσιαντώνης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter