Γιώργος Κούδας: Ο πατέρας μου μού έλεγε ότι οι φασίστες είναι κτήνη (Video)

Μία από τις εμβληματικότερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Κούδας, μίλησε για τον φασισμό και τον εθνικισμό, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία το «Παρατηρητήριο Ενάντια στη Φασιστική Βία και τον Ρατσισμό».

Ο Γιώργος Κούδας μίλησε στην ΕΡΤ για τα οικογενειακά του βιώματα για τον φασισμό και τον πόλεμο, λέγοντας:

«Είχα δύο εξαιρετικούς γονείς, και ιδιαίτερα ο πατέρας μου με γαλούχησε με πράγματα και ιδανικά για τη ζωή. Ο πατέρας μου είχε βιώσει το φασισμό, γλίτωσε στο παρά πέντε, όταν έμπαιναν τα στρατεύματα στη Γερμανία, από στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όταν του έλεγα, “μπαμπά αυτοί δεν είναι άνθρωποι;”, “όχι”, μου έλεγε, “αγόρι μου, δεν είναι άνθρωποι, ο Θεός δεν τους έπλασε ανθρώπους, τους έπλασε κτήνη».

«Δεν χωράει ούτε ο ρατσισμός, ούτε η βία, ούτε όλα αυτά που γίνονται σήμερα στο ποδόσφαιρο, εγώ με αυτές τις αρχές γαλουχήθηκα. Αν βγάλεις ένα γράμμα, ο αθλητισμός λέγεται αλητισμός. Αν υπάρχει αγάπη για τον πλησίον σου, μπορείς να τον φέρεις κοντά σου και να του πεις ότι όλα αυτά δεν έχουνε καμία έννοια και καμία σημασία σήμερα και ότι πρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αγάπη. Αν δεν συμπορευτούμε, αν δεν κατανοήσουμε αυτά που μας κάνουν κακό και σαν λαό και σαν ανθρώπους ιδιαίτερα, εγώ πιστεύω ότι δεν έχουμε μέλλον», σημείωσε ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.