Γιώργος Τσίπρας: Επενδύσεις με… δωράκια στις εταιρείες εις βάρος του συνόλου

Γιώργος Τσίπρας: Επενδύσεις με… δωράκια στις εταιρείες εις βάρος του συνόλου

Επιτάχυνση επενδύσεων με «δωράκια» στις εταιρείες μπορούσαμε κι εμείς, αλλά δεν είναι αυτή η ανάπτυξη που έχουμε ανάγκη, εις βάρος δικαιωμάτων και κατακτήσεων, αλλά και τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, όπως συμβαίνει με την Ελληνικός Χρυσός, τους ουρανοξύστες στο Ελληνικό ή την δημιουργία mall στον Πειραιά εις βάρος της αγοράς του, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Τώρα, όπου βρεθούν έξω, ο Κ. Μητσοτάκης και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι τα μνημόνια έχουν τελειώσει προ καιρού -κάτι που δεν έλεγαν πριν τις εκλογές, ότι η οικονομία είναι σε θετική πορεία, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρας μίλησε για εφικτή 3% ανάπτυξη όταν τον Μάιο όταν η ΕΕ έκανε εκτιμήσεις για ανάπτυξη άνω του 2% το 2019, ο ίδιος ήταν ο μόνος που την κατέβαζε στο 1,9% … νομίζω δεν χρειάζεται σχολιασμό», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Προειδοποίησε εξάλλου για τον τρόπο με τον οποίο «αναγνώστηκαν» στην Ελλάδα οι δηλώσεις Λαγκάρντ, καθώς απηχούν την άποψη ότι η μείωση πλεονασμάτος θα μπορούσε να… επιτραπεί στην Ελλάδα, έναντι όμως «μεταρρυθμίσεων» με πολύ μεγαλύτερη συμπίεση της ελληνικής κοινωνίας, με το αφορολόγητο, στις συντάξεις, κτλ., που μοιάζει με την θέση της Νέας Δημοκρατίας. «Η μείωση των πλεονασμάτων που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά, τώρα παραπέμπεται σε συζήτηση το 2020-2021 “για αργότερα” αλλά πάντα έναντι πλεονασμάτων … αλλά ακόμη και όλη αυτή η συζήτηση είναι στον αέρα εάν προκύψει διεθνής ύφεση, όπως δείχνουν αυτή την στιγμή οι προοπτικές».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε τα τέσσερα θέματα για τα οποία έκανε… φασαρία η ΝΔ:

  • μείωση φόρων: «περιμένουμε τις τοποθετήσεις Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και πολύ σύντομα περιμένουμε και τον προϋπολογισμό, οπότε τελειώνουν τα ψέματα»
  • μεσαία τάξη: «παρά τα όσα έλεγαν, ήδη τα μέτρα στη ΔΕΗ χτυπούν κυρίως την μεσαία τάξη και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα»
  • αύξηση της ανάπτυξης στο 4%: «βλέπουμε προσπάθεια ολοκλήρωσης επενδυτικών project της δικής μας κυβέρνησης και μάλιστα δίνοντας αρκετά»
  • επενδύσεις: δεν φαίνεται να υπάρχει συνολικός σχεδιασμός για την ελληνική οικονομία, την ώρα που α) στην Ελληνικός Χρυσός φαίνεται να δρομολογείται αλλαγή σύμβασης προς όφελος της εταιρείας, β) στο Ελληνικό πάλι σε όφελος της εταιρείας, γ) ενώ είχε συμφωνηθεί με την Cosco η μη κατασκευή mall στον Πειραιά, τώρα φαίνεται και αυτό να περνάει, κόντρα στο συμφέρον των εμπόρων της πόλης

«Τι έχουμε συνεπώς; Επιδιωκόμενη επιτάχυνση επενδύσεων με “δωράκια” στις εταιρείες… Αυτό, μπορούσαμε να το κάνουμε κι εμείς. Δεν το κάναμε γιατί δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας της ανάπτυξης που έχουμε ανάγκη», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας στα παραπάνω το φιάσκο της Creta Farms, παρά τα όσα είχε σπεύσει να πει ο κ. Γεωργιάδης. «είναι ανάπτυξη χωρίς σχέδιο προς όφελος μεγάλων εταιρειών που δεν ξέρουμε τι κοινωνικό αποτύπωμα θα αφήσει, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος».

Πηγή: https://www.stokokkino.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter