Γιώργος Τσίπρας: «Όχι» στη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Γιώργος Τσίπρας: «Όχι» στη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Την αντίθεσή του στην προοπτική να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο εξέφρασε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του, «η μεταφορά των φυλακών εκτός των πόλεων και του αστικού ιστού αποτελεί μια θετική διεθνή τάση και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Κορυδαλλού», αλλά επισημαίνει πως η Δυτική Αττική δεν πρέπει να επιβαρυνθεί άλλο.

«Η Δυτική Αττική πρέπει να πάψει να αποτελεί την πίσω αυλή της Αθήνας», προσθέτει και συμπληρώνει:

«Υπάρχουν πλήθος περιοχών όπου μπορούν να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού αλλά και εκτός Δυτικής Αττικής.»

Όλη η δήλωση Γ. Τσίπρα βουλευτή, Δυτικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεση κατασκευής σωφρονιστικού καταστήματος στον Ασπρόπυργο:

«Όχι στη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο. Όχι άλλη επιβάρυνση. Η Δυτική Αττική πρέπει να πάψει να αποτελεί την πίσω αυλή της Αθήνας.

Η μεταφορά των φυλακών εκτός των πόλεων και του αστικού ιστού αποτελεί μια θετική διεθνή τάση και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Κορυδαλλού.

Η φημολογούμενη μεταφορά τους στη Δυτική Αττική αποτελεί την ωμή συνέχεια μιας πολιτικής δεκαετιών που θέλει την περιοχή έναν τόπο που η κεντρική εξουσία ξεφορτώνει κάθε οχλούσα και επιβαρυντική δραστηριότητα και εγκαταστάσεις, θεωρώντας προφανώς τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Είναι ήδη τόσα πολλά και τέτοια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του Ασπρόπυργου, προβλήματα περιβαλλοντικά, χωροταξικά, εγκληματικότητας, ώστε η μεταφορά, το ξεφόρτωμα και των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή ξεχειλίζει το ποτήρι.

Υπάρχουν πλήθος περιοχών όπου μπορούν να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού αλλά και εκτός Δυτικής Αττικής. Αντί να σκέφτονται τη Δυτική Αττική κάθε φορά που πρέπει να απαλλάξουν περιοχές της Αθήνας, των βορείων, νοτίων και ανατολικών προαστίων της από επιβαρυντικές εγκαταστάσεις, ας αρχίσουν να σκέφτονται πώς μπορούν να ανακουφίσουν τη Δυτική Αττική από τα ήδη πολλαπλά προβλήματα και στρεβλώσεις.

Η συνολική ανάταξη της περιοχής πρέπει να στηριχθεί στα αποτελέσματα του Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Αττικής, μέρος των οποίων είχαν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου στον Ασπρόπυργο, η διάθεση τμήματος του παράλιου μετώπου στο λαό της Ελευσίνας & η διακοπή έρευνας εξόρυξης βωξιτών στα Γεράνεια όρη.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter