Γιώργος Τζώρτζης: Πέθανε στα 81 του ένας σεμνός ηθοποιός

Στις 14 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια ένας από τους αγαπητούς ηθοποιούς του ελληνικού σινεμά και του θεάτρου.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960, στον κινηματογράφο το 1961 και στην τηλεόραση ξεκίνησε με τη συμμετοχή στη γνωστή σειρά «Άγνωστος Πόλεμος».

Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με το θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου - Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», για να ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτήν στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Στα μέσα της δεκαετίας του '70, δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του, Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στον «'Αγνωστο πόλεμο», αργότερα στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου για να κλείσει τον τηλεοπτικό του κύκλο με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την 'Αννα Συνοδινού.

Φιλμογραφία

«Ποτέ την Κυριακή» (1960)

«Συνοικία το "όνειρο"» (1961)

«Τα δίχτυα της ντροπής» (1965)

«Εγκατάλειψη» (1965)

«Γεύση από ερώτα» (1966)

«Η 7η ημέρα της δημιουργίας» (1966)

«Η ώρα της οργής» (1968)

«Το κανόνι και τ' αηδόνι» (1968)

«Θυμήσου αγάπη μου» (1969)

«Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα» (1970)

«Μαυροφόροι του βουνού και του κάμπου» (1970)

«Όμορφες μέρες» (1970)

«Σταυραετοί στα Μετέωρα» (1970)

«Στη μάχη της Κρήτης» (1970)

«Εσχάτη προδοσία» (1971)

«Ελευθερία ή θάνατος» (1972)

«Ο βάλτος» (1973)

«Παύλος Μελάς» (1973)

«Τα χρόνια της οργής» (1973)

«Γιάννης και Μαρία» (1982)

«Αδέξιος εραστής» (1984)

«Ο Ταμτάκος στο Ναυτικό» (1985)

«Και δειλός και τολμηρός» (1988)

«Οι σκλάβοι στα δεσμά τους» (2008)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.