Γκάφα Ερντογάν: Το επιτελείο του αποκάλυψε τα πρόσωπα δεκάδων Τούρκων πρακτόρων

Γκάφα Ερντογάν: Το επιτελείο του αποκάλυψε τα πρόσωπα δεκάδων Τούρκων πρακτόρων

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε το επιτελείο του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς στην προσπάθεια των ανθρώπων που διαχειρίζονται τα κοινωνικά δίκτυα του να επιδείξουν ζήλο για την προώθηση της δημόσιας εικόνας του κατά την διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του σε εκδήλωση των Υπηρεσιών Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) ανέβασαν στο X (πρώην Twitter) φωτογραφία που δείχνει τα πρόσωπα δεκάδων αν όχι εκατοντάδων πρακτόρων της υπηρεσίας.

Το γεγονός πως η φωτογραφία που ανέβηκε στο επίσημο λογαριασμό του Ταγίπ Ερντογάν στο X περιείχε ευαίσθητα δεδομένα έγινε αντιληπτό σχετικά άμεσα και η ανάρτηση διακριτικά κατέβηκε για να ξανανέβει με άλλη φωτογραφία όμως το… κακό είχε γίνει.

Το θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα Balkan Insight (BIRN) στην οποία μάλιστα ο ειδικός αναλυτής ασφαλείας, Μπουράκ Γιλντιρίμ δήλωσε πως: «Από την στιγμή που οι ταυτότητες προσωπικού της MIT έγιναν γνωστές, το επίπεδο κινδύνου για την ασφάλεια τους ανέβηκε. Το προσωπικό που αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό μπορεί πλέον να αποτελέσει στόχο ξένων υπηρεσιών πληροφοριών ή τρομοκρατικών οργανώσεων».

Εμείς απλά θα θυμίσουμε ότι αντίστοιχα περιστατικά με διαρροή πληροφοριών που χαρακτηρίζονται διαβαθμισμένες, έχουν σημειωθεί και στην Ελλάδα τα χρόνια των κυβερνήσεων Μητσοτάκη στο βωμό φυσικά της πολιτικής επικοινωνίας. Χαρακτηριστικότερη η αποκάλυψη απόρρητου χάρτη από τον Νίκο Χαρδαλιά, τότε υφυπουργό Αμυνας, για χάρη μιας φωτογραφίας δημοσίων σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν απειλεί πάλι με Γαλάζια Πατρίδα, ο Μητσοτάκης μειοδοτεί για τα τουρκικά F-16

Τουρκικά δημοσιεύματα με τον απόρρητο στρατιωτικό χάρτη μετά την γκάφα Χαρδαλιά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter