Γκάφα της ΕΛ.ΑΣ – Συνέλαβαν λάθος άνθρωπο για τη δολοφονία του μαφιόζου Σολόνικ

Γκάφα της ΕΛ.ΑΣ – Συνέλαβαν λάθος άνθρωπο για τη δολοφονία του μαφιόζου Σολόνικ

Λάθος άνθρωπο συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές, χθες Τετάρτη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης καθώς αποδείχθηκε ότι ο 48χρονος Γεωργιανός στον οποίο πέρασαν χειροπέδες δεν είναι ο ηθικός αυτουργός για τις δολοφονίες του Ρώσου Αλεξάντερ Σολόνικ και της συντρόφου του Σβετλάνα Κόττοβα, πριν από 25 χρόνια.

Ο 48χρονος Γεωργιανός έφτασε στις 10:58 με την πτήση 547 της Ολυμπιακής Αεροπορίας από Λάρνακα. Η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί από την Interpol Κύπρου ότι ο συγκεκριμένος ήταν καταζητούμενος για τη δολοφονία Σολόνικ και έτσι του πέρασαν χειροπέδες.

Ο ίδιος είπε ωστόσο ότι ταξίδεψε από την Κύπρο στη χώρα μας για να πάει σε μια κηδεία.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχό του στο αεροδρόμιο, την Τρίτη, φαίνεται να υπάρχει ενεργό ένταλμα σε βάρος του για υπόθεση ναρκωτικών, ωστόσο η σύλληψή του για τις δολοφονίες την δεκατετία του ’90 οφείλεται σε παρεξήγηση.

Ο συλληφθείς κυκλοφορούσε με χαρτιά στα στοιχεία που έβγαιναν στο όνομα Καρσλιάδης Ιωακείμ του Βασίλειου και της Νίνα με ημερομηνία γέννησης 30/1/1974 και την ελληνική ταυτότητα, όπως διαπιστώθηκε, την είχε από το 2000 και είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Σολόνικ, (16 Οκτωβρίου 1960 – 31 Ιανουαρίου 1997) ήταν ο πιο διαβόητος πληρωμένος δολοφόνος της Ρωσικής Μαφίας, και ένας εκ των πλέον καταζητούμενων μαφιόζων από την Interpol.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter