Γκάγκα για γιατρούς στα νησιωτικά νοσοκομεία: «Δηλαδή να κάθονται 8 μήνες και να πληρώνονται;»

Γκάγκα για γιατρούς στα νησιωτικά νοσοκομεία: «Δηλαδή να κάθονται 8 μήνες και να πληρώνονται;»

Μόνο πεταμένα λεφτά δεν χαρακτήρισε τους μισθούς των υγειονομικών στα νοσοκομεία των νησιών η αν. υπουργός Υγείας κατά την τοποθέτησή της στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ για την ευθεία επίθεση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης της μονιμοποίησης των νεοπροσληφθέντων γιατρών στο ΕΣΥ, η κ. Γκάγκα απάντησε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως κανείς καλός δεν χάνεται!

Απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ, η Μίνα Γκάγκα αντέτεινε αρχικά ότι η εκάστοτε κυβέρνηση αποτελεί τον διαχειριστή των χρημάτων των φορολογούμενων και πρέπει να κάνει χρηστή διαχείριση.

Υποστήριξε δε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα νοσοκομεία και τόνισε πως «έχουμε νησιά με 2.000 ή 10.000 πληθυσμό και ξαφνικά για 3 – 4 μήνες αποκτούν 80.000 πληθυσμό».

Κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να προτείνουν λύσεις για το εν λόγω ζήτημα, προσθέτοντας: «Να τοποθετήσουμε κατάλληλο προσωπικό για να δει 80.000 πληθυσμό που χρειάζεται για 3 μήνες και να έχουμε πληρότητα 15%;».

«Δηλαδή, να κάθονται 8 μήνες και να πληρώνονται από τους Έλληνες πολίτες ή να κάνουμε locum (σ.σ. η προσωρινή αναπλήρωση οργανικού κενού), όπως κάνει όλος ο κόσμος, και να πάμε σε διπλές αποδοχές για ανθρώπους που θέλουν να μετακινηθούν, να γυρίσουν στις περιοχές τους -με εξασφαλισμένη στέγη- και να βοηθήσουν όταν στην Αθήνα η πληρότητα το καλοκαίρι πέφτει από 90% στο 40%;», ήταν το ερώτημα που έθεσε για να δικαιολογήσει τις πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου Υγείας.

Ως προς τις επικρίσεις του Ανδρέα Ξανθού περί κατάργησης της μονιμοποίησης των νεοπροσληφθέντων γιατρών του ΕΣΥ, η αν. υπουργός Υγείας απάντησε πως στη διάρκεια της πενταετίας δίνεται η δυνατότητα να κριθεί ο εκάστοτε γιατρός.

«Μετά από 5 χρόνια, δύσκολα θα φύγει κάποιος καλός γιατρός» ισχυρίστηκε και επικαλέστηκε μία περίπτωση που της ανέφερε ένας δήμαρχος, σύμφωνα με την οποία γυναικολόγος δεν είχε κάνει ούτε έναν τοκετό για 30 χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter