Γκαγκάτσης: «Στον ΠΑΟΚ ελέγχουμε το θέμα με το Financial Fair Play της UEFA»

Γκαγκάτσης: «Στον ΠΑΟΚ ελέγχουμε το θέμα με το Financial Fair Play της UEFA»

Το πρόβλημα με το Financial Fair Play της UEFA που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις «καίει» όχι μόνο την ομάδα αλλά και τους μικρομετόχους της ΠΑΕ και η ανησυχία τους εκφράστηκε στην χθεσινή (30/10) συνέλευση των μετόχων με ερώτηση στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ,Μάκη Γκαγκάτση. Όμως ξεκάθαρη απάντηση δεν πήραν…

«Το θέμα με το FFP είναι υπό έλεγχο. Το ελέγχουμε, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην ομάδα» τόνισε ο Μ. Γκαγκάτσης γενικά και αόριστα χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Όμως άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πίεση εξ αιτίας των μηδαμινών εσόδων από τον αποκλεισμό τόσο στο Τσάμπιονς όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ στα καλοκαιρινά προκριματικά.

Αναλυτικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είπε:

Για το FFP: «Ήταν αποτυχία η σύντομη πορεία στην Ευρώπη. Ήμασταν άτυχοι με τον Άγιαξ, ωστόσο η Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν είναι μεγαθήριο. Δε δικαιολογούμαστε που προκριθήκαμε αλλά αυτό είναι παρελθόν. Έχει αντίκτυπο και στην ΠΑΕ αυτό. Τα αποτελέσματα στην Ευρώπη δεν ήταν και πέρσι καλά για να φέρουν έσοδα. Η ομάδα τα τρία τελευταία χρόνια, δύο φορές δεν μπήκε σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πέρυσι που μπήκε δεν είχε καλά αποτελέσματα για να συνεχίσει και να αυξηθούν τα έσοδα της. Το θέμα του FFP είναι υπό έλεγχο για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ομάδα. Έγιναν μεταγραφές και το ίδιο θα γίνει και τώρα. Μπορεί να πωληθεί κάποιος ή να έρθει κάποιος παίκτης. Η ομάδα κρατάει το αήττητο των 43 αγώνων, μακάρι να σπάσουμε το ρεκόρ των 58 αγώνων».

Για τις μεταγραφές: «Οι μεταγραφές έγιναν, κάποιοι έπαιξαν με τον Άγιαξ ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες και η χειρότερη δυνατή κλήρωση. Ο Εσίτι και ο Ντόουγκλας έπαιξαν στα ματς με τον Άγιαξ. Στο ποδόσφαιρο προπονητές και παίκτες έρχονται – φεύγουν, δεν είμαστε σε παλιότερες δεκαετίες που οι ποδοσφαιριστές έμεναν χρόνια σε μια ομάδα. Εμείς ανανεώσαμε τα συμβόλαια που έπρεπε να ανανεωθούν, εκτός από των Κάνιας, Σάκχοφ, αλλά έμειναν οι Βαρέλα, Κρέσπο, Πασχαλάκης. Από τους έξι που έληγαν τα συμβόλαια τα τέσσερα ανανεώθηκαν. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει δέσιμο και κορμός τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια, αλλά υπάρχουν και νέα πρόσωπα που αξίζουν να είναι εδώ».

Για την ξαφνική αποχώρηση Λουτσέσκου το καλοκαίρι: «Ό,τι ισχύει για τους παίκτες, ισχύει και για τον προπονητή. Αναγνωρίζουμε τη δουλειά του Λουτσέσκου που οδήγησε σε τρία ή και τέσσερα τρόπαια αν προσθέσουμε το πρωτάθλημα του 2018. Ο ΠΑΟΚ έχει νέο προπονητή, πορεύεται με αυτόν, τον στηρίζει και τα αποτελέσματα σιγά σιγά φαίνονται. Η φυγή του ήταν μία εξέλιξη που δεν την περιμέναμε, όμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης αντέδρασαν γρήγορα και αγοράστηκε ο Αμπέλ Φερέιρα με περισσότερα χρήματα 2,5 εκατομμύρια από τα λεφτά που πήρε ο ΠΑΟΚ για τον Λουτσέσκου (2 εκατ.). Παρασκευή έφυγε ο Λουτσέσκου, Δευτέρα ήρθε ο Φερέιρα. Σεβόμαστε ότι ο Λουτσέσκου είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία μας. Είναι παρελθόν και δεν θα θέσουμε σε διαδικασία σύγκρισης κανέναν. Ο Λουτσέσκου είχε το πιο υψηλό συμβόλαιο προπονητή στην Ελλάδα».

Για τη νέα Τούμπα: «Όπως έχουμε πολλάκις για το γήπεδο, προτεραιότητα είναι να γίνει στην Τούμπα. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Θα είναι ιδιωτικό σαφώς, αφού ο Ιβάν Σαββίδης θα το χτίσει. Η έκταση ανήκει στον Ερασιτέχνη, αλλά το νέο γήπεδο θα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Μπορεί να αποφασίσει ο Ιβάν Σαββίδης να το χαρίσει στον Α.Σ. ΠΑΟΚ. Δεν το ξέρω αυτό. Η κυριότητα θα ανήκει στον Ερασιτέχνη, η χρήση θα ανήκει στον Σαββίδη. Το δικαίωμα της χρήσης θα ανήκει στην εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη».

Για το θέμα Μελιόπουλου που σταμάτησε πρόωρα το ποδόσφαιρο: «Φυσικά και δεν είναι ό,τι καλύτερο ούτε και για εμάς. Νομίζω ότι ο Μελιόπουλος και με τις δηλώσεις του και με τις τοποθετήσεις του δεν ρίχνει καμία ευθύνη για την απόφαση που πήρε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από αυτά που λέει φαίνεται πως σκεφτόταν τον τελευταίο χρόνο να σταματήσει το ποδόσφαιρο για να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Το συμβόλαιο του είναι σε ισχύ και αν θέλει να επιστρέψει είναι ευπρόσδεκτος, αν και νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο ίδιος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter