Γκάλης: «Ο Ιωαννίδης ήταν δάσκαλος και άντρας» (Photos)

Γκάλης: «Ο Ιωαννίδης ήταν δάσκαλος και άντρας» (Photos)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης γίνεται αυτή την ώρα -απόγευμα Παρασκευής- η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη στο κοιμητήριο της Θέρμης. Νωρίτερα η σορός του πολυνίκη προπονητή εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο, απ’ όπου πέρασαν χιλιάδες φίλαθλοι για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Ανάμεσα σε αυτούς που πέρασαν από το Παλέ ήταν ο Νίκος Γκάλης. Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας, που κατέκτησε τίτλους και γνώρισε ευρωπαϊκές διακρίσεις στο πλευρό του Ιωαννίδη με τον σπουδαίο Άρη της δεκαετίας του ’80, δήλωσε συγκινημένος τα εξής, κρατώντας στα χέρια του ένα από τα τρόπαια που κέρδισε μαζί με τον «ξανθό»:

«Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω τον Γιάννη με μια κουβέντα, θα έλεγα ότι ήταν άντρας. Ότι είχε να σου πει, το έλεγε απευθείας. Είχε όραμα από μικρό παιδι να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Δύσκολη μέρα για μένα, για όλους τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος. Όλες οι στιγμές με τον Ιωαννίδη είναι καλές. Είχαμε πολλές χαρές και λίγες λύπες. Μπορεί μερικοί να τον κατηγορούσαν για τον τρόπο του, αλλά ήταν ευθύς άνθρωπος».

Από το Αλεξάνδρειο πέρασαν μεταξύ πολλών άλλων προσωπικοτήτων του μπάσκετ και οι Χάρης Παπαγεωργίου, Νίκος Φιλίππου, Βασίλης Λυπηρίδης, όπως και αθλητές των σημερινών ομάδων του Άρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter