Γκάμπια: Αντιβηχικό σιρόπι ύποπτο για τον θάνατο δεκάδων παιδιών

Γκάμπια: Αντιβηχικό σιρόπι ύποπτο για τον θάνατο δεκάδων παιδιών

Ως ύποπτα για τον θάνατο δεκάδων παιδιών στη Γκάμπια από νεφρικές βλάβες θεωρούνται μολυσμένα σιρόπια για τον βήχα και το κρυολόγημα, που παρασκευάζει μια ινδική εταιρεία φαρμάκων, σύμφωνα με ανακοίνωσ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ διεξάγει έρευνα μαζί με τις ινδικές ρυθμιστικές αρχές και τη φαρμακευτική εταιρεία Maiden Pharmaceuticals Ltd με έδρα το Νέο Δελχί.

Η Maiden Pharma αρνήθηκε να σχολιάσει την προειδοποίηση που εξέδωσε ο ΠΟΥ, ενώ οι κλήσεις και τα μηνύματα του Reuters προς τον γενικό ελεγκτή φαρμάκων της Ινδίας έμειναν αναπάντητα. Η κυβέρνηση της Γκάμπιας και το υπουργείο Υγείας της Ινδίας επίσης δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ο ΠΟΥ εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για ιατρικό προϊόν ζητώντας από τις ρυθμιστικές αρχές να αφαιρέσουν τα προϊόντα της Maiden Pharma από την αγορά.

Τα προϊόντα μπορεί να διανεμήθηκαν και αλλού μέσω ανεπίσημων αγορών, αλλά μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν μόνο στη Γκάμπια, ανέφερε ο ΠΟΥ στην προειδοποίησή του.

Η προειδοποίηση αφορά τέσσερα προϊόντα, τα Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup και Magrip N Cold Syrup.

Πηγή: France24, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter