Γκαρά: Απαράδεκτη και απερίφραστα καταδικαστέα η βίαιη αντιμετώπιση στον Αντώνη Ρηγόπουλο

Γκαρά: Απαράδεκτη και απερίφραστα καταδικαστέα η βίαιη αντιμετώπιση στον Αντώνη Ρηγόπουλο

Δήλωση για την στάση και την επίθεση των αστυνομικών κατά του δημοσιογράφο του Documento και του «Κουτιού της Πανδώρας» Αντώνη Ρηγόπουλου, έκανε η αναπληρώτρια τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκάρα.

Η Νατάσα Γκάρα τονίζει ότι «οι δημοσιογράφοι έχουν χρέος και καθήκον να ελέγχουν οποιαδήποτε εξουσία», καταδικάζοντας τη συμπεριφορά των δυνάμεων της αστυνομίας κατά του Αντώνη Ρηγόπουλου κατά τη διάρκεια της κάλυψης των γεγονότων στις διαδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η βίαιη αντιμετώπιση που υπέστη ο ρεπόρτερ της εφημερίδας «Documento», Αντώνης Ρηγόπουλος, από τις αστυνομικές δυνάμεις την ώρα εργασίας του, που καλύπτοντας δημοσιογραφικά τις λαϊκές εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη είναι απαράδεκτη και απερίφραστα καταδικαστέα.

Μπροστά στα αδιέξοδά της στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, η Κυβέρνηση ολισθαίνει καθημερινά σε ένα κρεσέντο καταστολής, όπως αυτό που βιώσαμε χθες. Ό,τι και όποιος δεν υπακούει στον κυβερνητικό μηχανισμό προπαγάνδας, προπηλακίζεται, υβρίζεται, προσάγεται και γίνεται απόπειρα φίμωσης του. Αυτή είναι η μόνη πολιτική που εφαρμόζει με συνέπεια η κυβέρνηση σε δημοσιογράφους και πολίτες.

Οι δημοσιογράφοι έχουν χρέος και καθήκον να ελέγχουν οποιαδήποτε εξουσία. Να αποκαλύπτουν αυθαιρεσίες, να φωτίζουν γεγονότα και να μεταφέρουν την πραγματική εικόνα μέσα από την δουλειά τους.

Χθες ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρηγόπουλος, όπως και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι, έπραξαν το καθήκον τους. Αν η ΝΔ ενοχλείται από αυτό δεν είναι πρόβλημα ούτε των δημοσιογράφων, ούτε της δημοσιογραφίας. Το πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση και αυτό πλέον είναι φανερό.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter