Γκελαούζος και Πριβιλέτζιο νίκησαν στον κλασσικό μαραθώνιο

Γκελαούζος και Πριβιλέτζιο νίκησαν στον κλασσικό μαραθώνιο
Ο Κ. Γκελαούζος

Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο ήταν οι νικητές του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος επέστρεψε στο προσκήνιο μετά από μία χρονιά απραξίας λόγω της πανδημίας. Ο αγώνας, που διεξάγεται στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, είχε χαρακτήρα γιορτής, παρ’ όλο που οι συμμετοχές ξένων αθλητών ήταν ελάχιστες.

Mάλιστα ο Γκελαούζος κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ διαδρομής, με επίδοση 2ω 16:49. Ο Νίκος Πολιάς είχε τερματίσει σε 2ω 17:56 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Παναγιώτης Μπουρίκας (2ω22:33) και Χαράλαμπος Πιστιόλης (2ω24:05). «Κάθε τερματισμός είναι μία νέα αρχή. Ευχαριστώ τον κόσμο που μου έδωσε κίνητρο», δήλωσε ο Γκελαούζος, αφιερώνοντας τη νίκη του στον συναθλητή του Π. Καραΐσκο, που νοσεί από Covid-19.

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο

 

Η Πριβιλέτζιο έκοψε το νήμα σε χρόνο 2ω 41:30, αλλά δεν μπόρεσε να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ διαδρομής. Αυτό ανήκει στη Μαρία Πολύζου, που συγκλόνισε με την πρόσφατη συνέντευξή του στο Documento για τον αγώνα της με τον καρκίνο και για τα τραύματά της από την σεξουαλική κακοποίηση στα χέρια του πατέρα της.

Η Πολύζου υποδέχθηκε τη νικήτρια στο Καλλιμάρμαρο. «Ήταν μια όμορφη εμπειρία, δεν κοιτούσα το ρολόι, ο αγώνας μου βγήκε ευχάριστα και αβίαστα», δήλωσε η νικήτρια.

Στην κούρσα των 5000 μ., που διεξήχθη παράλληλα, έλαβαν μέρος πολλοί Ολυμπιονίκης και Παραολυμπιονίκες (Μπακογιάννη, Δεβετζή, Σταματοπούλου κ.α.), αθλητές ΑΜΕΑ και ομάδες πολιτών που έτρεξαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο 88χρονος Γ. Δούσης

 

Επίσης έτρεξαν πρόσωπα της πολιτικής, όπως ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο υπουργος Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς.

Ανάμεσα στους δρομείς ήταν ο 88χρονος Γιώργος Δούσης, αλλά και η κυρία Σταματία, προσωπική φίλη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που δήλωσε ότι τρέχει στη μνήμη του δολοφονημένου βουλευτή της Αριστεράς.

Ο δήμαρχος αφιέρωσε τη συμμετοχή του στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Σακχαροδιαβήτη, επισημαίνοντας ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο συνάνθρωποί μας δίνουν καθημερινή μάχη.

Η Αναστασία Μαρινάκου πέτυχε «νταμπλ» στα 5 και 10 χιλιόμετρα, ενώ ο Χρήστος Παπούλιας ήταν ο νικητής στον σημερινό αγώνα των 5000 μ. και ο Γιώργος Τάσσος στον χθεσινό των 10000μ.

Συνολικά είχαν δηλωθεί 27.800 δρομείς, από τους οποίους το 81% ήταν Έλληνες και το 75% άνδρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter