Γκίκας Μαγιορκίνης: Ίσως φτάσουμε τις 12.000 κρούσματα ακόμα και την Τρίτη

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ίσως φτάσουμε τις 12.000 κρούσματα ακόμα και την Τρίτη

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σε συνέντευξή του, το απόγευμα της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκαϊ, μίλησε για τα νέα μέτρα καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9.284 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι με βάση των αριθμό των μολύνσεων το ποσοστό των κρουσμάτων της «Όμικρον» στην Αττική ενδέχεται να είναι στο 40-50%.

Ο επίκουρος καθηγητής ιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος επιτροπής των ειδικών ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εστίασε στον επικείμενο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και έκανε λόγο ακόμη για 12.000 μολύνσεις ακόμη και αύριο Τρίτη, επισημαίνοντας αναλυτικότερα:

«Ήδη, μέσα σε ένα μήνα στη Νότια Αφρική, η Όμικρον βρίσκεται σε ύφεση. Δεν αυξήθηκαν οι νοσηλείες ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν σε πολύ μέτρια επίπεδα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχαν εξαιρετικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Η χώρα είχε περάσει δυσκολότερα κύματα λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» και «Βήτα». Το ίδιο ισχύει και στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου έχουν περάσει 2-3 όπου το Λονδίνο έχει φτάσει στα δικά μας τωρινά επίπεδα»

Σχετικά με την σημασία της τρίτης δόσης του εμβολιασμού για την προστασία από την Όμικρον, επισήμανε πως η αποστειρωτική ανοσία μειώνεται στο 60% περίπου, ωστόσο ανέφερε ότι δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το νούμερο αυτό, καθώς οι περισσότεροι που νόσησαν με τρίτη δόση εμφάνισαν πολύ ελαφρά συμπτώματα.

Σε σχέση με το ΕΣΥ πάντως, ο καθηγητής σημείωσε ότι βρίσκεται σε φάση αποσυμπίεσης και είναι εξαιρετικά απίθανο το σενάριο να «γονατίσει» τις επόμενες ημέρες.

Καταλήγοντας ο ίδιος επανέλαβε την ανάγκη για εμβολιασμό και επισήμανε ότι είναι νωρίς για να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι η «Όμικρον» είναι και τέλος της πανδημίας, εξαιτίας της χαμηλότερης νοσηρότητας της εν λόγω παραλλαγής.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter