Γκίζι: Η Ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει τη μέγγενη Σόιμπλε – Grexit σημαίνει διάσπαση της Ευρώπης

Γκίζι: Η Ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει τη μέγγενη Σόιμπλε – Grexit σημαίνει διάσπαση της Ευρώπης

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του Σόιμπλε και τη διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστες συνέπειες», τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και ιστορικό στέλεχος του γερμανικού Die Linke (Η Αριστερά) Γκρέγκορ Γκίζι.

Συγκεκριμένα ο Γκρέγκορ Γκίζι δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είναι ορθό ότι είναι ο ελληνικός λαός και το εκλεγμένο Κοινοβούλιο, όπως επίσης και η κυβέρνηση του, είναι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν πώς θα αντιμετωπίσουν τη μέγγενη κυρίως του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επί του θέματος θα ήταν προτιμότερο να είναι κανείς επιφυλακτικός με καλώς εννοούμενες συμβουλές. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του Σόιμπλε και την διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Και να πούμε και ότι η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα. Για αυτό και η κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke ήδη το φθινόπωρο του 2015 είχε σαφώς αποφασίσει ότι όλα αυτά είναι εκτός συζήτησης. Η απόφαση υφίσταται ακόμα και ισχύει.

Η Αριστερά θα αξιοποιήσει τις δυνάμεις της προκειμένου να θέσει ένα τέλος στην κυβερνητική περίοδο Μέρκελ και την άθλια πολιτική λιτότητας με την οποία η γερμανική κυβέρνηση έριξε στην δυστυχία τη μισή Ευρώπη.

Η Γερμανία και η Ευρώπη χρειάζονται αλλαγή πολιτικής προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικοδόμησης αντί της κατεδάφισης.

Στην Ελλάδα πρέπει τώρα να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος εν ανάγκη και χωρίς το ΔΝΤ. Μακροπρόθεσμες ελαφρύνσεις χρέους για ολόκληρη την ευρωζώνη πρέπει να γίνουν ανυπερθέτως, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξαναπάρει τη μοίρα της στα χέρια της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter