Γκουρία προς κυβερνήσεις: Εξασφαλίστε καλύτερη ζωή για τους μη προνομιούχους πολίτες

Γκουρία προς κυβερνήσεις: Εξασφαλίστε καλύτερη ζωή για τους μη προνομιούχους πολίτες

Οι κυβερνήσεις σ’ όλον τον κόσμο πρέπει να βρουν πιο σταθερό έδαφος για να προωθήσουν τις οικονομίες τους και να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους λιγότερο προνομιούχους πολίτες τους, δήλωσε ο Άνχελ Γκουρία, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο πλαίσιο στρογγυλής τραπέζης στην Παγκόσμια Οικονομική Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στο Ντουμπάι.

Ο Γκουρία δήλωσε πως οι κυβερνήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο οι πολίτες να εγκαταλείψουν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας καθώς οι χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξανόμενο λαϊκισμό και με τη διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στους έχοντες και τους μη προνομιούχους.

Μερικές χώρες μοιάζουν μάλιστα να βρίσκονται στα πρόθυρα της παραίτησης από την εκλογική διαδικασία.

«Γιατί χάσαμε το Brexit; Επειδή 60% των νέων δεν πίστεψε ότι χρειαζόταν να πάει να ψηφίσει», είπε ο Γκουρία.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πολλές παγκόσμιες κυβερνήσεις έχασαν το τρένο για να βοηθήσουν τους μη προνομιούχους ψηφοφόρους τους τα 10 τελευταία χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Ο κατατεμαχισμός μπορεί να είναι χειρότερος στο μέλλον, αν δεν απαντηθούν οι ανάγκες των πιο ευάλωτων στοιχείων της κοινωνίας, σύμφωνα πάντα με τον Άνχελ Γκουρία.

«Αφήσαμε υπερβολικά πολλούς ανθρώπους έξω από τη διαδικασία», δήλωσε ο Γκουρία στη διάρκεια συζήτησης με συντονιστή τον παρουσίαστή του CNN Ρίτσαρντ Κουέστ. «Πρέπει να δούμε πώς θα τους πάρουμε και πάλι μαζί μας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter