Γκουτέρες: Επικίνδυνη κλιμάκωση η προσάρτηση ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία

Γκουτέρες: Επικίνδυνη κλιμάκωση η προσάρτηση ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία

«Εάν η Ρωσία προχωρήσει στα σχέδιά της να προσαρτήσει τέσσερις ουκρανικές περιοχές, αυτό θα σηματοδοτήσει μια επικίνδυνη κλιμάκωση η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τις προοπτικές για ειρήνη στην περιοχή», προειδοποίησε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες .

«Οποιαδήποτε απόφαση να προχωρήσει η προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια δεν θα έχει νομική αξία και αξίζει να καταδικαστεί», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε πως «μια τέτοια απόφαση θα παρατείνει τις δραματικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες και θα εμποδίσει την ικανότητά μας να παρέχουμε σωτήρια βοήθεια σε όλη την Ουκρανία και πέραν αυτής».

Η παρέμβαση Γκουτέρες έρχεται στο φόντο της απόφασης της ρωσικής προεδρείας να προσαρτήσει τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας λίγες ημέρες μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων. Πρόκειται για τις περιοχές του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια, του Ντονμπάς και της Χερσώνας.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποιήσεις από Γκουτέρες για την κλιματική αλλαγή: Να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις «απώλειες και τις ζημιές»

Γκουτέρες για Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης: Ο ρατσισμός δηλητηριάζει τα μυαλά των ανθρώπων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter