Γκράφιτι στη Νομική έγινε η φωτογραφία της Σουηδής που ύψωσε τη γροθιά της σε 300 νεοναζί (Photos)

Γκράφιτι στη Νομική έγινε η φωτογραφία της Σουηδής που ύψωσε τη γροθιά της σε 300 νεοναζί (Photos)

Τον Μάιο του 2016, η Tess Asplund στάθηκε με υψωμένη τη γροθιά μπροστά σε 300 μέλη του σουηδικού νεο-ναζιστικού κόμματος Nordic Resistance Movement, ενός από τα πιο εξτρεμιστικά ακροδεξιά κόμματα πανευρωπαϊκά, σε πορεία που είχαν διοργανώσει στο κέντρο της Σουηδίας.

Η φωτογραφία αναπαρήχθη απ’ όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την αντίσταση απέναντι στην ανάδυση του ακροδεξιού φαινομένου παγκοσμίως.

Πριν από λίγες ημέρες η φωτογραφία έγινε γκράφιτι στον υπαίθριο χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών από τον GERA 1 ο οποίος, μαζί με άλλους καλλιτέχνες, συμμετείχε σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής.

“Η ιδέα ήταν να εκφράσουμε τη δύναμη της γυναίκας. Κάνοντας αυτή την κίνηση (παραμένοντας ακίνητη με υψωμένη τη γροθιά μπροστά στους νεοναζί) έδειξε ότι δε φοβάται. Γι’ αυτό το ονόμασα το γκράφιτι Don’t be afraid”, ανέφερε στο Documentonews.gr ο GERA 1. Σημείωσε δε ότι οι αντιδράσεις των φοιτητών ήταν πολύ ενθαρρυντικές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter