Γκ(ρ)ίνια αλλά πολιτισμένη

Γκ(ρ)ίνια αλλά πολιτισμένη

Ο Doctor μένει στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο που, πώς να το κάνουμε, έχει ενδιαφέρον.

Μεγάλη δυσαρέσκεια μαθαίνω ότι υπάρχει για το γεγονός ότι η υπουργός Λίνα Μενδώνη ειρωνεύτηκε τον Σταύρο Ξαρχάκο, προσωπικότητα εμβληματική στον χώρο του πολιτισμού, που έχει διατελέσει και ευρωβουλευτής της ΝΔ. Και ήρθε να προστεθεί στα αρνητικά δημοσιεύματα για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο και στα μέτρα ενίσχυσης των ανθρώπων του πολιτισμού που άργησαν και άφησε πολύτιμο χώρο στον Αλέξη Τσίπρα να κερδίσει πόντους. Μαντέψτε τι σημαίνει αυτό.

Αλλο τέχνη κι άλλο τουρισμός

Ο Doctor δεν έχει καλά νέα για τον Χάρη Θεοχάρη. Για την ακρίβεια το μόνο που τον σώζει επί του παρόντος είναι το γεγονός ότι στο Μοσχάτο ουδείς επιθυμεί την καρέκλα του διότι οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερες βλέψεις, όπως το υπουργείο Πολιτισμού, που από παλιά για τους νεοδημοκράτες θεωρείται πάρκινγκ πολυτελείας! Η Ολγα πάντως μαθαίνω ότι προτιμά την εύκολη και δίχως κόστος προβολή που εξασφαλίζει η συναναστροφή με τους ανθρώπους της τέχνης, αλλά τα στοιχήματα που πέφτουν στη ΝΔ είναι ότι θα χαμηλώσει τις προσδοκίες της λόγω μίας και μόνο επιλογής.

Το σημιτικό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…

Το ενδεχόμενο να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στον επικείμενο ανασχηματισμό οι προερχόμενοι από τον σημιτικό εκσυγχρονισμό και το Ποτάμι – οι «πασοκοποταμίσιοι», όπως τους αποκαλούν– δεν συγκινεί καθόλου τους δεξιούς της ΝΔ. Οχι ότι θα αντιδράσουν. Είναι στην πολιτική κουλτούρα των δεξιών στελεχών να συντάσσονται άνευ όρων με την εκάστοτε ηγεσία τους. Υπό την προϋπόθεση ότι θα τους μοιράζει θέσεις και δημόσιο ή ευρωπαϊκό χρήμα. Και εκεί, όπως οι ίδιοι λένε, τα πηγαίνει καλά το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οπότε όλα καλά για τους σαμαρικούς και τους καραμανλικούς της ΝΔ. Οταν τα πράγματα στραβώσουν, τότε θα θυμηθούν «την ψυχή της παράταξης» και δεν θα σηκώνουν και μύγα στο σπαθί τους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter