Γκρίνια από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα προαπαιτούμενα

Γκρίνια από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα προαπαιτούμενα

Αντιμέτωποι με τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για λύση και συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου ήρθαν σήμερα στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και κυρίως ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις πέντε τροπολογίες με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα.

Συγκεκριμένα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα κλιθούν αύριο να ψηφίσουν στη Βουλή τις σχετικές τροπολογίες με τις ουρές από τα προαπαιτούμενα αλλά και τις αλλαγές σε κάποια που έχουν ήδη περάσει από τη Βουλή τον προηγούμενο μήνα, ζήτησαν από τους δύο υπουργούς να εξηγήσουν γιατί η κυβέρνηση έβαλε τόσο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών με αποτέλεσμα να βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μία ακόμη εξέλιξη που από πολλούς θα θεωρηθεί πολιτική ήττα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναφορά του κ. Τσακαλώτου ότι στο επικείμενο EG μπορεί να έχουμε μια καλύτερη συμφωνία και ότι αρκετοί βουλευτές πέφτουν θύματα της εχθρικής προς την κυβέρνηση στάσης των ΜΜΕ και δεν στηρίζουν όσο θα έπρεπε την κυβερνητική πολιτική προκάλεσε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ανέμενε ο ΥΠΟΙΚ αφού βρέθηκε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που είπε επί λέξη ότι οι βουλευτές «Δεν είμαστε σκυλιά του Παβλοφ», άλλος συνάδελφός του που είπε ότι οι βουλευτές ενημερώνονται κάθε φορά που η κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα, ενώ άλλη βουλευτής είπε στον κ. Τσακαλώτο ότι οι υπουργοί είναι εξαφανισμένοι και οι βουλευτές καλούνται να σηκώσουν το βάρος των όσων νομοθετούνται στη Βουλή.

Οι περισσότερες ερωτήσεις των βουλευτών κινήθηκαν γύρω από το ποια στάση θα κρατήσει ο κ. Τσακαλώτος στο EG την ερχόμενη Πέμπτη, για το αν η όποια συμφωνία θα οδηγεί την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και αν ισχύει η δήλωση ότι αν το Ταμείο αποχωρήσει από το πρόγραμμα, θα ακυρωθούν και τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για το 2019 και το 2020.

Ερωτήσεις για τις αλλαγές στη ρύθμιση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις δέχθηκε και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία διαβεβαίωσε τους βουλευτές πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό τους τάχθηκαν υπέρ της εκπλήρωσης όλων των προαπαιτούμενων ώστε να μη δοθεί το πρόσχημα σε κάποιους από τους θεσμούς να αναβάλουν τα μέτρα για το χρέος.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει απόφαση με την οποία θα συμφωνεί απόλυτα το Δ.Ν.Τ και η οποία θα υποδηλώνει πως με τα μέτρα που ψηφίστηκαν το ελληνικό χρέος βρίσκεται σε τροχιά βιωσιμότητας.

«Η Ελλάδα είχε για πρώτη φορά στήριξη από χώρες που δεν την υποστήριξαν ποτέ στο παρελθόν» είπε ο ΥΠΟΙΚ για να καταλήξει ότι αναμένεται αναπτυξιακό σχέδιο για τις υπερχρεωμένες χώρες όπως είναι για παράδειγμα η Γαλλία και η Ιταλία από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί και η χώρα μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter