Γκρινιάζει πάλι (!) το ΕΣΡ για τις αμοιβές των μελών του

Γκρινιάζει πάλι (!) το ΕΣΡ για τις αμοιβές των μελών του

Το θέμα των αμοιβών των μελών του ΕΣΡ επανέρχεται στην επικαιρότητα 7 μήνες μετά από τη συγκρότηση του.

Σύμφωνα με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνος προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, η Ολομέλεια του ΕΣΡ ζητά την εξαίρεση της εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού νόμου για τα μέλη του που έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Αναφέροντας μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει …για λόγους θεσμικής και ηθικής τάξης και με βάση τους κοινώς αποδεκτούς κανόνες της τυπικής λογικής…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο, όπου υπήρχαν φήμες για ματαιωμένες συσκέψεις και την πραγματοποίηση λευκής απεργίας από τα μέλη του ΕΣΡ, η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που προέβλεπε επιπλέον αμοιβή στα συνταξιούχα μέλη του ΕΣΡ πέραν όσων λαμβάνουν μέχρι σήμερα προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την αναστολή της συνταξής τους.

Τότε μάλιστα αρκετοί ενοχλήθηκαν από την τροπολογία κάνοντας κριτική ότι ευνοούνται οι συνταξιούχοι του ΕΣΡ έναντι των υπολοίπων συνταξιούχων. Ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πριμοδοτεί τα μέλη του ΕΣΡ προκειμένου να προχωρήσουν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Από την ιστοσελίδα της Βουλής http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/9843179.pdf αντλήσαμε τις απαντήσεις που δόθηκαν από το ίδιο το ΕΣΡ για το ύψος των αμοιβών τους. Όπως φαίνεται οι αμοιβές τους δεν είναι καθόλου ταπεινές συγκριτικά με τις αμοιβές της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, ένα μέρος των οποίων δεν έχει καν εισόδημα και εργασία.

Πιο συγκεκριμένα, η μηνιαία αμοιβή του Προέδρου είναι 4.720 ευρώ μικτά, η αμοιβή του Αντιπροέδρου 3.970 ευρώ μικτά και των μελών του ΕΣΡ 1.800 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ανωτέρω αμοιβές δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιπλέον μηνιαίες κατ’ αποκοπήν αποδοχές που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο με τον νόμο 4456/ 2017. Επιπλέον, τα μέλη του ΕΣΡ πλήν του Προέδρου και του Αντιπροέδρου δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και επομένως διατηρούν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Αυτό βέβαια δεν ισχύει σε άλλες ανεξάρτητες αρχές όπως το ΑΣΕΠ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter