Γκρίνιες αλλά και δηλητηριώδη σχόλια στη ΝΔ – Χωρίς υπουργούς αλλά με Μαρέβα, την Κυριακή στο Documento. Μαζί το Docville και το HotDoc

Γκρίνιες αλλά και δηλητηριώδη σχόλια στη ΝΔ – Χωρίς υπουργούς αλλά με Μαρέβα, την Κυριακή στο Documento. Μαζί το Docville και το HotDoc

– Χωρίς υπουργούς αλλά με Μαρέβα. Γκρίνιες αλλά και δηλητηριώδη σχόλια στη ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήρε ούτε τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στο Παρίσι.

Αντιδράσεις από υπουργούς και βουλευτές για τον αντ΄αυτού Γεραπετρίτη. Απασφάλισε ο Τζαβάρας και χαρακτήρισε «τουρίστα» τον Χάρη Θεοχάρη

-Σοφία Ρίτσου πασών των κυβερνήσεων. Η λίστα Λαγκάρντ, ο Στουρνάρας, ο Παπακωνσταντίνου και ο Μητσοτάκης. Ο κωδικός «Σοφία» και οι καταθέσεις στο Ειδικό Δικαστήριο.

-Της αριστείας… Το reunion του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο χουντικός κουμπάρος. Στο γραφείο Γεωργιάδη τέσσερις υπόδικοι και εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο. Ο ντούρος ΕΠΕΝίτης κουμπάρος το… ακροδεξιό χέρι του Βορίδη στο υπουργείο.

-ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για το μεγάλο κόμμα.

-Τάκης Θεοδωρικάκος: Βίος και πολιτεία ενός πολιτικού χαμαιλέοντα.

-Αφορολόγητο: Μείωση έως και 3.000 ευρώ με απαίτηση ΔΝΤ.

-Αμαζόνιος: Ποιοι κερδίζουν από τις στάχτες του «πνεύμονα» της Γης.

-Παγκόσμια έρευνα από την PEW: Κορυφαία απειλή η κλιματική αλλαγή.

-Αποκλειστική συνέντευξη με τον Κουέντιν Ταραντίνο: «Το Χόλιγουντ ήταν ένας χώρος ταξικού συστήματος». Ο βραβευμένος σκηνοθέτης μιλάει για τη νέα του ταινία και τις ανισότητες στη Μέκκα του κινηματογράφου.

ΠΡΟΣΩΠΑ

-Βαγγέλης Αποστόλου: «Οι ψηφοφόροι μας να γίνουν ενεργοί και στον ΣΥΡΙΖΑ».

-Αφροδίτη Ρέτζιου: «Ξεκάθαρα τραμπούκικη η συμπεριφορά των αστυνομικών στο Θριάσιο νοσοκομείο».

-Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Δεν τολμάμε να ζητήσουμε από τον Γιάννη να μειώσει ταχύτητα».

Ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλάει αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η ένατη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο με τίτλο «Κάποτε στο…Χόλιγουντ» βγήκε στις ελληνικές αίθουσες. Σε συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη ο διάσημος σκηνοθέτης εξομολογείται την λατρεία του στο παλιό, καλό Χόλιγουντ και τα «αθώα» 60ς .

-Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει καθεστώς η ταινία που κερδίζει το Χρυσό Λέοντα στη Βενετία να θριαμβεύει και στα Όσκαρ. Το 76ο Φεστιβάλ Βενετίας ξεκινάει και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης έχει όλες τις λεπτομέρειες της μακροβιότερης κινηματογραφικής γιορτής.

-Εβδομήντα χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, η καταδικασμένη πεντάκις σε θάνατο Μαρία Σιδέρη μιλάει στον Θανάση Καραμπάτσο για τις οδυνηρές μνήμες από τα χρόνια του εμφυλίου και των φυλακών Αβέρωφ, και ετοιμάζεται να καταγράψει σε μια μελλοντική έκδοση τη ζωή με τις συγκρατούμενες της εκεί.

-Η αρχαιολόγος και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα γράφει στο Documento για τις πρόσφατες οδηγίες του γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟΑ γύρω από τις δράσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που σύμφωνα με την ίδια «συνιστούν μια ιδιότυπη μορφή λογοκρισίας».

-H Ορέστεια σε κόμικ. Δύο κομίστες, ο Θανάσης Καραμπάλιος και ο Δημήτρης Αναστασίου μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για την έκθεση κόμικς Oresteia Reversed που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη συμμετοχή 22 καλλιτεχνών οι οποίοι εμπνέονται από την τριλογία του Αισχύλου.

-Τρωγοπίνοντας στα Τζουμέρκα. Το 7ο Θερινό Σχολείο διοργανώνεται στο Συρράκο με θέμα τις πολιτισμικές και κοινωνικές προσεγγίσεις της (αγρο)διατροφικής παράδοσης και η Ηλέκτρα Ζαργάνη έχει όλες τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.

-Το Μαραμπού μεταφέρει ξεχωριστές γεύσεις από τη Ρώμη στην Αθήνα. Στο ρεπορτάζ του τυχερού Σπύρου Οικόπουλου αποκαλύπτονται όλα τα γλυκά μυστικά του παγωτατζίδικου Μαραμπού που είναι must στο Παγκράτι και όχι μόνο.

-Ο καθηγητής Ιχθυολογίας και συγγραφέας Γιάννης Πάσχος είναι από τους εκείνους που κατέχουν το μυστικό κώδικα επικοινωνίας με τα πιο σιωπηλά πλάσματα του κόσμου, τα ψάρια. Στην κουβέντα που είχε με την Μαρίνα Αγγελάκη μιλάει για το βιβλίο «Συνομιλίες με το πιο σιωπηλό πλάσμα του κόσμου» που επιμελείται και αφορά σε 72 βιωματικές ιστορίες γραμμένες από ιχθυολόγους.

-Στη στήλη New Entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη η μουσικός Άννα Κατσούλη μας συστήνεται.

Η ιστορία του Μουντομπάσκετ, στο HotDoc που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Το 18ο Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί 1-15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, μπορεί να μην έχει τη δημοσιότητα και τα οικονομικά μεγέθη ενός ποδοσφαιρικού Μουντιάλ, όμως δεν υπολείπεται από αυτό σε αίγλη και ιστορία.

Με αφορμή τη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας και του ΜVP του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, το HOT DOC σας βάζει στα ενδότερα της διοργάνωσης, που μετράει 69 χρόνια ιστορίας (1950-2019) με έντονο πολιτικό και αθλητικό παρασκήνιο, ίντριγκες, «εμφυλίους», αξέχαστα παιχνίδια και θρυλικές μορφές… 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter