Γκρίνιες για τις αναβολές στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ

Γκρίνιες για τις αναβολές στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ

Τη Δευτέρα θα καταβληθεί τελικά η αποζημίωση η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε παράταση αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν πληττόμενες, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάτι που σημαίνει ακόμη μια μετάθεση της ημερομηνίας καταβολής στους δικαιούχους. Αρχικά σύμφωνα με όσα διέρρεαν από την κυβέρνηση η καταβολή υποτίθεται ότι θα γινόταν από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου του 2020. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς όπως ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία των δικαιούχων με βάση τις δηλώσεις των εργοδοτών.

Η είδηση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε γκρίνιες στους δικαιούχους οι οποίοι λόγω της αναστολής περιμένουν να πάρουν αυτά τα χρήματα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να μετράει γι αυτούς από τη στιγμή που είναι το μόνο τους έσοδο.

Συγκεκριμένα, το επίδομα θα λάβουν:

– Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή.

– Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Η καταβολή του επιδόματος σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που λειτούργησαν ξανά τον Μάιο

Για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που η επαναλειτουργία τους ξεκίνησε μέσα στον μήνα Μάιο, δικαιούνται να λάβουν το επίδομα ανάλογα με τις ημέρες που η επιχείρηση παρέμενε κλειστή.

– Με επαναλειτουργία στις 4 Μαΐου θα πάρουν 53 ευρώ.

– Με επαναλειτουργία στις 11 Μαΐου θα πάρουν 180 ευρώ.

– Με επαναλειτουργία στις 25 Μαΐου θα πάρουν 432 ευρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter