Γκρίζα σημεία στο διαγωνισμό της Εθνικής Ασφαλιστικής

Γκρίζα σημεία στο διαγωνισμό της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής φαίνεται να έχει αρκετά παράδοξα, που ξεκινούν εδώ και πολλούς μήνες και συνεχίζονται ακόμα και τώρα, που η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση.

Υπάρχουν δημοσιεύματα από τον περασμένο Ιανουάριο, δηλαδή πάρα πολύ νωρίς, που χρήζουν φαβορί την κινεζική Fosun. Υπάρχουν και πρόσφατα δημοσιεύματα, μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, που αναφέρουν επίσης ότι προβάδισμα έχει η κινεζική εταιρεία και ότι έχει κάνει την καλύτερη προσφορά.

Κι όμως υπάρχουν τα εξής περίεργα πράγματα, όπως έγραψε την Κυριακή το Documento: οι οικονομικές προσφορές εστάλησαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και όχι με σφραγισμένο φάκελο. Δεύτερον οι προσφορές δεν ανοίχτηκαν, όπως γίνεται συνήθως ενώπιον όλων των υποψηφίων, αλλα ουδείς γνωρίζει την τύχη τους… ¨Η για να ήμαστε πιο ακριβείς υπάρχουν μόνο διαρροές.

Πριν μερικές ημέρες, ο Βηματοδότης έγραφε για την “προ-επιλογή” της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ενώ ενέπλεξε και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Ο τελευταίος εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση, διαψεύδοντας το περιεχόμενο. Ανακοίνωση αλλά με καθυστέρηση εξέδωσε και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Εξεδόθη την Τρίτη 11/4 με ημερομηνία προηγούμενης ημέρας! Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Αυτά τα γεγονότα καθώς και οι διαρροές ότι η πορεία του διαγωνισμού θα κριθεί από το συμβόλαιο του bancassurance καθώς και από το ενδεχόμενο αλλαγής του προς πώληση ποσοστού, είναι ενδείξεις που δεν συνάδουν με την σοβαρότητα του διαγωνισμού (ο διαγωνισμός είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός για την Εθνική Τράπεζα μετά από αυτόν της Finansbank).

Το Documento αποκάλυψε και άλλα, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης γευμάτισε με τον πρόεδρο της Fosun στο Hilton, την ώρα που ο διαγωνισμός ήταν σε εξέλιξη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής πρέπει να απαντήσει σε όλα αυτά.

Μέχρι τώρα, συνηθίζει να μην δίνει λογαριασμό και να μην απαντάει σε ερωτήσεις που αφορούν στους χειρισμούς της διοίκησης σε διάφορα θέματα, αφήνοντας το περιβάλλον του να κάνει επιλεκτικά διαρροές και να αποκρύπτει την πραγματικότητα. Αυτό έγινε με τα δάνεια που η Εθνική Τράπεζα έχει δώσει στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και παρουσιάζουν καθυστέρηση στην αποπληρωμή.

Όμως δεν μπορεί να το κάνει συνέχεια.  

Μυστικά & Documento

15/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter