Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Εργασίας

Γλίτωσαν τη μείωση της σύνταξης, οι συνταξιούχοι με αγροτικό εισόδημα

Απέφυγαν τις περικοπές στις συντάξεις, αλλά και τον κίνδυνο να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, οι συνταξιούχοι που διαθέτουν και αγροτικό εισόδημα, από δραστηριότητες γης.

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας αποσαφηνίζεται ότι όσοι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών Ταμείων, πλην ΟΓΑ, έχουν εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες και έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τις 12 Μαΐου 2016, δηλαδή πριν από την έναρξη ισχύος του νέου Ασφαλιστικού νόμου, εξαιρούνται από την επιβολή ασφαλιστικών εισφορών αλλά και από τις διατάξεις του νόμου περί μείωσης της σύνταξής τους. Σημειώνεται ότι βάσει νόμου εάν εφαρμοζόταν η συγκεκριμένη διάταξη, τότε οι συνταξιούχοι κινδύνευαν με περικοπές 60% στη σύνταξή τους.

Στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ακόμα ότι οι αγρότες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και οι οποίοι γεννήθηκαν το 1950, άρα φέτος το 2017 συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, θα καρπωθούν επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών, εάν έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.