Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει, και για τη φθορά και για την πτώση δημοφιλίας του Μητσοτάκη

Προσπάθησε να μπει «στο μυαλό του Κυριάκου» ο σύμβουλος έκδοσης και βασικός αρθρογράφος των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστος για να εξηγήσει στο κοινό της εφημερίδας τους λόγους που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει σε πρόωρες εκλογές στα μέσα Σεπτεμβρίου και αναγκάστηκε να πει και μερικές αλήθειες από εκείνες που ξεχνάει να… τυπώσει η απογευματινή εφημερίδα του συγκροτήματος Μαρινάκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαχρήστος προαπαιτούμενο για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι «να έχει πιστοποιηθεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί και λαμβάνονται ήδη προς ανακούφιση, ειδικά των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων, έχουν αποτέλεσμα. Είτε μειώνοντας τη σοβαρή φθορά του χειμώνα και της άνοιξης, είτε βελτιώνοντας την κυβερνητική δημοφιλία, που είχε φτάσει στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδό της στα μέσα του προηγούμενου μήνα».

Ιδού λοιπόν μερικές σημαντικές αλήθειες που όμως δεν γράφονται στα «Νέα» και τα υπόλοιπα συμπολιτευόμενα Μέσα:

  1. Η κυβέρνηση είχε σοβαρή φθορά τον χειμώνα και την άνοιξη την οποία (περιέργως!) δεν «αντιλήφθηκαν» τα πετσωμένα ΜΜΕ
  2. Στα μέσα Μαΐου η κυβερνητική δημοφιλία είχε φτάσει στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, κάτι που επίσης δεν «αντιλήφθηκαν» οι πετσωμένοι και (πάλι περιέργως!) δεν «μέτρησαν» οι… επιστημονικές μετρήσεις της κοινής γνώμης που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όλα αυτά οδηγούν σε μόνο ένα συμπέρασμα: Αυτό που όλοι αντιλαμβανόμαστε, η μεγάλη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι γεγονός και οι νεομητσοτακικοί σχολιαστές δεν το αγνοούν. Κάνοντας όμως την πραγματική δουλειά τους που δεν είναι γενικώς η ενημέρωση και ο σχολιασμός αλλά η διαμόρφωση της κοινής γνώμης, κάνουν γαργάρα τα πραγματικά στοιχεία, εξαφανίζουν ακόμα και ολόκληρες  λέξεις κλειδιά όπως η «φθορά» και η «πτώση δημοφιλίας» διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις θάβουν το πρόβλημα μέχρι να έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα που πλασάρονται σαν «στήριξη» και «ανακούφιση» των χειμαζόμενων.

Οπότε, τα πράγματα πάνε όπως ακριβώς τα βλέπουν όλοι οι πολίτες που δεν έχουν παρωπίδες: Εάν – λίγο κάποια μέτρα, λίγο πολλά φούμαρα,  και λίγο κάποια αφηγήματα μελλοντικής νεοφιλελεύθερης ευτυχίας- κατορθώσουν να ανακόψουν τη φθορά της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη προσωπικά και εάν αυτό αποτυπωθεί στις μετρήσεις της κοινής γνώμης που θα υπάρχουν στις αρχές Αυγούστου στο Μαξίμου, τότε ναι,  θα στήσουν πρόωρες κάλπες γιατί αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουν αυτά που έρχονται.