Γλυφάδα: Το κίνητρο του δράστη πριν το μακελειό – Το σπίτι και η διαμάχη της οικογένειας

Γλυφάδα: Το κίνητρο του δράστη πριν το μακελειό – Το σπίτι και η διαμάχη της οικογένειας

Το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα μελετούν οι Αρχές μετά του αιματοκύλισμα που προκάλεσε ο 76χρονος που δολοφόνησε τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με καραμπίνα.

Σημειώνεται ότι ο «Άρης» είχε απολυθεί από την εταιρεία πριν από ένα χρόνο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι είχε ακόμα στην κατοχή του την κάρτα, για να ανοίξει την πόρτα του γκαράζ και να εισέλθει με άνεση σε όλους τους χώρους του κτιρίου.

Σύμφωνα με το OPEN, ο 75χρονος στις 10:00 το πρωί έφτασε στο πάρκινγκ της εταιρείας και πάρκαρε το όχημά του. Στη συνέχεια ανέβηκε στο γραφείο της ιδιοκτήτριας και την παρακάλεσε να επιστρέψει πίσω στη δουλειά.

Τότε έγινε έντονος τσακωμός ανάμεσα στους δύο, ενώ οι φωνές τους ακούστηκαν στα γραφεία της εταιρείας.

Στη συνέχεια αφού η ιδιοκτήτρια της εταιρείας έδιωξε τον 75χρονο, εκείνος κινήθηκε προς το γκαράζ. Εκεί συνάντησε έναν άνδρα από την ασφάλεια του κτιρίου όπου του ανέφερε ότι «θα σκοτώσω τα αφεντικά»

Στη συνέχεια, βάζει την καραμπίνα σε μία σακούλα και κατευθύνεται προς τον ημιώροφο. Εκεί συναντά έναν συνάδελφό του, ο οποίος έκπληκτος τον ρώτησε τι κάνει εκεί με τον δράστη σύμφωνα με πληροφορίες να του λέει: «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω».

Ο ίδιος βρέθηκε στον ημιώροφο όπου και σκότωσε τον Αντώνη Βλασσάκη, μεγαλοστέλεχος της εταιρείας και γαμπρό της Μαρίας Καρνέση. Ο καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης στην προσπάθειά του να βοηθήσει, μπήκε στη μέση και δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε νεκρός από τα πυρά του 76χρονου.

Έπειτα, συνέχισε προς τον δεύτερο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο της ιδιοκτήτριας της ναυτιλιακής, Μαρίας Καρνέση. Σύμφωνα με πληροφορίες η πόρτα του γραφείου ήταν κλειδωμένη. Έτσι ο δράστης πυροβόλησε την πόρτα, εισέβαλε στο γραφείο και πυροβόλησε εξ επαφής τη γυναίκα στο κεφάλι.

Αφού εκτέλεσε τρεις ανθρώπους, κατευθύνθηκε και πάλι στο υπόγειο όπου και έδωσε τέλος στη ζωή του. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν πεσμένο δίπλα στην καραμπίνα με την οποία αυτοκτόνησε.

Βασικός στόχος η Μαρία Καρνέση

Ο κύριος στόχος του 76χρόνου επιστάτη ήταν η Μαρία Καρνέση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, που μεταδίδει και την εξής συγκλονιστική στιγμή: Όταν έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και άρχισαν οι υπάλληλοι να κατεβαίνουν από τους ορόφους της εταιρείας, το πτώμα του καπετάνιου, Ηλία Κουκουλάρη και του Αντώνη Βλασσάκη ήταν σε ορατό σημείο στον ημιώροφο.

Ο Ηλίας Κουκουλάρης, ο καπετάνιος, όταν πήγε να επιτεθεί ο δράστης στην Μαρία Καρνέση πήγε να τον αφοπλίσει και έτσι δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά. Στη συνέχεια η Μαρία Καρνέση κλειδώθηκε στο γραφείο της και ο ένας από τους τέσσερις πυροβολισμούς που ακούστηκαν ήταν στην πόρτα του γραφείου για να εισβάλει ο δράστης.

Το κίνητρο του δράστη

Σύμφωνα με το Μega, αυτό που όπλισε το χέρι του Αιγύπτιου επιστάτη της οικογένειας Καρνέση, ήταν ότι τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση για να μένει, στη Γλυφάδα, σε απόσταση πολύ κοντινή από το δικό της.

Αυτό συνέβη, είναι γιατί ο Αιγύπτιος φέρεται να είναι πάρει το «μέρος» του αδερφού της οικογένειας, με το οποίο οι αδερφές είχαν διαφορές. Έτσι αποφάσισαν να του ζητήσουν πίσω το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει.

Σύμφωνα με το Mega, ο Αιγύπτιος επιστάτης, πήγε το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας για να ζητήσει μία δεύτερη ευκαιρία από την Μαρία Καρνέση, η οποία του την αρνήθηκε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 76χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 76χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.»

Δείτε επίσης: Μακελειό στη Γλυφάδα: Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης (Photos)

Μακελειό στη Γλυφάδα: Σοκάρουν οι μαρτυρίες – «Ηθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» (Video)

Θρίλερ σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: Αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό – Ταμπουρωμένος ο δράστης (Photos)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter