Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον γυναικοκτόνο Αναγνωστόπουλο

Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον γυναικοκτόνο Αναγνωστόπουλο

Εν αναμονή της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρίσκεται ο γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος δικάζεται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς πριν από ένα χρόνο στα Γλυκά Νερά, καθώς σε διάσκεψη αποσύρθηκαν οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι αφού ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη δίκη. Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ώρα για την έκδοση της απόφασης.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά – «Καταπέλτης» η εισαγγελέας: «Ο φόνος έγινε δια ασήμαντον αφορμή» – Προτείνει την ενοχή του γυναικοκτόνου

Νωρίτερα ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Αθ.Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί τη μητέρα της Καρολάιν ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Τον χαρακτήρισε «πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό», εξέφρασε την άποψη ότι παραμένει αμετανόητος και επεσήμανε πως κατά την άποψή του ο κατηγορούμενος πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ.

Την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση της Ρόξυ, του σκύλου της οικογένειας, ζήτησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία, λέγοντας ότι «η Καρολάιν και η Ρόξυ έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε».

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλ.Παπαϊωαννίδης έκανε αναφορά σε «ένα ρομάντζο που κατέληξε σε τραγωδία» και κάλεσε το δικαστήριο να δει τα γεγονότα μέσα από τα μάτια του κατηγορούμενου, ο οποίος έπνιξε την ίδια του την καρδιά και κατέστρεψε τις ζωές τους. «Είναι εδώ για να πληρώσει», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγορεύσεων η πρόεδρος έδωσε ξανά το λόγο στην εισαγγελέα της έδρας, η οποία προέβη σε μια σύντομη δευτερολογία.

«Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα.
Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση.»

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθ.Χαρμάνης τόνισε πως «εάν αναγνωριστεί βρασμός θα είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά με κοιμώμενο θύμα».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλ.Παπαϊωαννίδης επανατοποθετήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι ίδιες όλες οι υποθέσεις και πως κάθε δικαστήριο κρίνει με βάση όσα αναδεικνύονται κατά την αποδεικτική διαδικασία και με βάση την προσωπικότητα του κατηγορούμενου.

Γλυκά Νερά – Εισαγγελέας «καταπέλτης»: «Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του» – Ολόκληρη η πρόταση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter