Γλυκά Νερά: Ο Μπ. Αναγνωστόπουλος «πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» κατέθεσε η ψυχίατρος

Γλυκά Νερά: Ο Μπ. Αναγνωστόπουλος «πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» κατέθεσε η ψυχίατρος

Συνεχίστηκε την Πέμπτη η η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, με καταθέσεις μαρτύρων ενώ ο κατηγορούμενος έδωσε τελικά το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, μία ημέρα πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ευθύς εξαρχής ο πρόεδρος της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκεια του για την προηγούμενη διακοπή της δίκης λέγοντας σε αυστηρό ύφος: «Όταν δίνουμε διακοπή για μία δικάσιμο και υπάρχει ένα κώλυμα θα πρέπει να προαναγγέλλεται, διαφορετικά οδηγούμαστε σε διακοπές και γίνονται αρνητικά σχολια σε βάρος της δικαιοσύνης και δημιουργούνται προβλήματα στους άλλους παράγοντες της δίκης».

Ο συνήγηρος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, απαντάντησε: «Το ήθος και το ποιον μας είναι συγκεκριμένο. Προέκυψε και ένα κώλυμα με ένα πενταμελές στο Πειραιά, ακούστηκαν πολλά και εκτός δικαστικής αίθουσας. Δεν ήμαστε εδώ για να παρακωλύσουμε τη δικαιοσύνη , οι εξελίξεις των δικών που συμμετέχουμε μας δημιουργούν πολλά προβλήματα».

«Το ΜΟΕ είναι το ανώτερο δικαστήριο», απάντησε ο πρόεδρος.

Στη δίκη την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η κατάθεση της γειτόνισσας του ζευγαριού, Αγγελικής Γερολυμάτου, που απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Όπως είπε, με την Καρολάιν την ένωνε η αγάπη για τα ζώα: «Είχαμε κοινό ενδιαφέρον για τα ζώα με την Καρολάιν. Με είχε ενημερώσει για τη φικοζωική της δράση στην Αλόννησο. Κάθε φορά που αρίστευε δεν ζητούσε υλικά αγαθά από γονείς αλλά να φροντίζει και να προστατεύει ένα ζώο. Είχε φέρει μαζί της από Αλόννησο το αγαπημένο της γατάκι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μου είχε πει ποτέ κάτι θετικό ή αρνητικό για κατηγορούμενο. Ήταν ένα παιδί κλεισμένο στο σπίτι της και η ζωή της ξεκινούσε από το απόγευμα….Είχα καθημερινή επαφή με Καρολάιν είτε από κοντά είτε μέσω τηλεφώνου» είπε.

Συν. Υπε.: Πως ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Ευγενικός φαινόταν. Πολλές φορές όταν μιλούσε, μιλούσε και για λογαριασμό της Καρολάιν.

Σε κάποιο σημείο της κατάθεσης, ο κατηγορούμενος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για σχόλιο του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, κάνοντας λόγο για «συνεχόμενη ειρωνεία από την πλευρά του κ. Χαρμάνη!».

Η φίλη της Καρολάιν

Αμέσως μετά κατέθεσε η φίλη της Καρολάιν, Θεώνη Αγγελακοπούλου, που είχαν συναντηθεί λίγες ώρες πριν τη δολοφονία της. «Είμαστε φίλες από εφηβεία. Είχα πάει καλοκαιρινές διακοπές στην Αλόννησο και γνωριστήκαμε. Ήταν πρόσχαρο, κοινωνικό παιδί. Ήταν εξωστρεφής και της άρεσε να βγαίνει έξω», είπε.

Ακόμα, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «συμπαθητικό» και πρόσθεσε: «θεωρούσα λίγο παράταιρο το κομμάτι της διαφοράς ηλικίας και ότι παρατούσε όλη τη ζωής της για να είναι με κάποιον».

«Θυμάμαι ότι όταν την είχα ρωτήσει για την εγκυμοσύνη, είχε πάρει το λόγο ο κατηγορούμενος. Και όταν την είχα ρωτήσει για σπουδές, είχε πάρει πάλι το λόγο κατηγορούμενος. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι υπήρχε εγκατάσταση στο κινητό που έδειχνε με gps που βρίσκεται ο καθένας ανά πάσα στιγμή» σχολίασε ακόμα.

Για την τελευταία της συνάντηση με την Καρολάιν σημείωσε: «Μου έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος του κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις».

Πρόεδρος : Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας : Ναι απρόσκλητος.Απρόσμενα εμφανίστηκε. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε, έκανε ένα μορφασμό σε μένα. Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στο χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

Πρόεδρος : Σας είχε πει ότι σκέφτετε να βγει από σχέση της;

Μάρτυρας: Όχι

Ακόμα, αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που της είχε διηγηθεί η Καρολάιν. «Θυμάμαι μου είχε πει ότι εξέφρασε την επιθυμία της για ένα συγκεκριμένο φαγητό και ο κατηγορούμενος της το έφερε με ελικόπτερο. Μου φάνηκε καταπιεστικό. Αυτός ο άμετρος ενθουσιασμός εμένα δεν μου κάνει αλλά καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί» τόνισε η φίλη της Καρολάιν.

Εισαγγελέας: Θεωρείτε πως αυτός ο τρόπος προσέγγισης την εντυπωσίασε την Καρολάιν;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Όταν σχετίστηκε ερωτικά με κατηγορούμενο το γνώριζαν οι γονείς της;

Μάρτυρας: Ξέρω ότι μετά έμαθαν για το γάμο. Εγώ το έμαθα καλοκαιρινούς μήνες. Ξέρω ότι ο κατηγορούμενος θα πήγαινε στην Αλόννησο να το ανακοινώσει στη μητέρα της.

Εισαγγελέας : Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

Μάρτυρας : Ναι.

Εισαγγελέας : Είπε κάτι όταν ήρθε στο Παγκράτι;

Μάρτυρας : Μου έδειξε μία δυσαρέσκεια.

Ήταν πιο παγερή. Όταν ήρθε σταμάτησε να μου μιλάει για ζωή σπίτι. Μιλούσε και για τους δύο, ο κατηγορούμενος. Ήταν διαρκώς με το μωρό.

Ο κατηγορούμενος πάντως αντέδρασε για μία ακόμα φορά σήμερα όταν ειπώθηκε από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας ότι πήγε με το ελικόπτερο και πέταξε λουλούδια στο σχολείο της Καρολάιν.

«Αναφερόμαστε σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ως δεδομένα για λόγους εντυπωσιασμού. Αναφέρεται σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ποτέ, σε λουλούδια που πετιούνταν με ελικόπτερο» τόνισε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιδρώντας.

Η κατάθεση της ψυχιάτρου

Επιπροσθέτως, κατέθεσε και η Άλκηστις Ηγουμενάκη, ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Καρολάιν υπογραμμίζοντας ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από «αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Στη ναρκισσιστική διαταραχή ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μας. Χρειάζομαι έναν άλλο για να μου επιβεβαιώσει ότι είμαι καλός, αρεστός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει» τόνισε η μάρτυρας.

Όπως κατέθεσε στην περίπτωση του κατηγορούμενου λείπει και η ενσυναίσθηση απέναντι στους γονείς της Καρολάιν και συγκεκριμένα ανέφερε: «Λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μανα του, την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία που έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του. Απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει».

Πρόσθεσε ότι: «χειραγώγησε συνέχισε και με τη μητέρα και με τον πατέρα και με τους γονείς του. Υπάρχει και η επιθετική παθητικότητα, κάποιος δε γίνεται επιθετικός με μια κίνηση, αλλά με μια ειρωνία, με μια αποδοκιμασία. Και ο έλεγχος, που δεν την άφηνε. Αυτό δημιουργεί στο θύμα και όταν το θύμα αντιδράσει, τότε ενεργοποιείται η παθητική επιθετικότητα. Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το εγώ παρά πολύ έντονο, δε μπορούσε να αφήσει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους».

Η μάρτυρας σχολίασε πως με αυτό τον τρόπο ο κατηγορούμενος προετοιμάζει με λογική και ψυχραιμία το μέλλον του. «Αυτό το γράμμα θέλει να δείξει στο παιδί του» ανέφερε η ψυχίατρος.

Εισαγγελέας: Ένα τέτοιο άτομο τι είναι ικανός να κάνει; Όταν χάνει τον έλεγχο;

Μάρτυρας: Όλα και τίποτα.

«Το «έτσι» που χρησιμοποιεί η Καρολάιν στο ημερολόγιο της δεν είναι τυχαίο, που γράφει ότι «δε θα με αφήσει να φύγω έτσι». Το «έτσι» εμένα κάτι μου λέει. Πάλευε αυτή η κοπέλα. Ήταν συγχυσμένη αλλά ήθελε να παραμείνει σε ένα όνειρο που είχε επιλέξει να ζήσει.Όταν οι γονείς της έμαθαν ότι έχουν σχέση με τον κατηγορούμενο και τον γνώρισαν, δεν τους άρεσε τόσο, τους είχαν δει και να καβγαδίζουν. Είχαν αντιρρήσεις γιατί ήταν αυτή έφηβη και αυτός ένας ώριμος άντρας. Περιγράφει περιστατικό που τράβηξε τηλέφωνο από τοίχο και το έκοψε επειδή τσακώθηκε με την Καρολάιν. Άλλο περιστατικό έπαιζαν μόνο πολύ και πήρε τη μόνο πολύ και την πέταξε. Αυτά δεν της άρεσαν της κας Κραουτς. Δεν της άρεσε καθόλου της κας Κραουτς που τους πήρε και τους ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2020, ότι είχε παντρευτεί και ήταν έγκυος. Κόντεψε να λιποθυμήσει η γυναίκα, όπως και ο πατερας της επίσης. Η Καρολάιν ηθελε να κάνει πολλά αθλήματα και χόμπι, σα να ήξερε ότι θα πεθάνει και ήθελε να τα προλάβει» υποστήριξε.

«Στις διαταραχές προσωπικότητας, αισθάνομαι φυσιολογικός. Είμαι εγώ φυσιολογικός και σωστός. Είμαι πολύ φυσιολογικός που δε θέλω να βγει. Το βασικό γνώρισμα της διαταραχής προσωπικότητας είμαι ο μη σεβασμός στα θέλω και δικαιώματα του άλλου», είπε η κ. Ηγουμενάκη.

Εν κατακλείδι, στη δίκη της Πέμπτης κατέθεσε ο αστυνομικός Νικόλαος Σχισμένος που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος.

Όπως είπε, καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε το κινητό του κατηγορούμενου που όπως είπε ζητήθηκε αφού πλέον η Αστυνομικές αρχές είχαν αποκλείσει την ληστεία: «Το κινητό του κατηγορούμενου έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς μέσω εφαρμογής health που είχε είδαμε ότι στον χρόνο μετά τον θάνατο της Καρολάιν υπήρχε κίνηση ενώ ο ίδιος υποτίθεται ήταν δεμένος και φιμωμένος».

Η δίκη συνεχίζεται στις 14/6.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter