Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου

Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου

Ολοκληρώθηκε η απολογία του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστοπουλου ενώπιον του 12ου ανακριτή σχετικά με το φόνο της Κάρολαϊν, τον οποίο έχει ομολογήσει ο ίδιος στους αστυνομικούς. Ο συζυγοκτονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα όπου και θα υποβληθεί σε περαιτέρω ερωτήσεις. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάσκεψη μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα προφυλακιστεί η όχι.

Ο 33χρονος πέρασε το κατώφλι της σχολής Ευελπίδων λίγο πριν τις 10:00 όπως ήταν προγραμματισμένο ωστόσο, η απολογία του ενώπιον του ανακριτή ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς υπήρξαν νέα στοιχεία σχετικά με όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ. «Αυτά τα στοιχεία θα φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος και θα εμπλουτίσουν την προανακριτή του κατάθεση», ανέφερε ο δικηγόρος τους κύριος Παπαιωαννίδης, λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία του συζυγοκτόνου.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις τόσο για το πώς έφτασε στη δολοφονία, όσα προηγήθηκαν το μοιραίο βράδυ, αλλά και εξηγήσεις για τα ψέματα που επί τριάντα επτά ημέρες έλεγε όχι μόνο στις Αρχές, αλλά στο πανελλήνιο μέσω των δημοσίων δηλώσεών του.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων κάτω υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό έντονες αποδοκιμασίες. Κατά την άφιξή του στα δικαστήρια οι συγκεντρωμένοι του φώναζαν: «Κτήνος» και «τέρας» ζητώντας τη φυλάκισή του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων.

Ο συζυγοκτόνος έχει προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να αποδώσει τη δολοφονία στην ένταση της στιγμής που είχε ως αποτέλεσμα να «θολώσει» και να χάσει τον έλεγχο ενώ όσον αφορά το θέατρο που έπαιζε για 37 ημέρες έχει δηλώσει μέσω του δικηγόρου του ότι το έκανε για να μην χάσει το παιδί του, την μόλις ενός έτους κόρη του. Ο 33χρονος απολογείται για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Στο επίκεντρο το θέμα της επιμέλειας του παιδιού

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο βρίσκεται και το ζήτημα της επιμέλειας της μόλις ενός έτους Λυδίας το οποίο απασχολεί την εισαγγελέα ανηλίκων.

Δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου εργάζονται μέρες τώρα για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για το παιδί. Ήδη έχουν έρθει σε επαφή και με τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα, της οικογένειας του πιλότου και της οικογένειας του θύματος. Στην συνέχεια οι δυο κοινωνικοί λειτουργοί θα συντάξουν τις εκθέσεις τους στις οποίες θα βασιστούν οι εισαγγελείς για να λάβουν την απόφασή τους.

Πάντως οι δικηγόροι και των δυο οικογενειών λένε ότι υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε να διασφαλιστεί το συμφέρον του παιδιού.

«Η μητέρα της Κάρολαϊν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση. Η μητέρα της Κάρολαϊν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης Θανάσης Χαρμάνης.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter