Γλυκά Νερά: «Όχι» της εισαγγελέως σε ελαφρυντικά – «Ειδεχθή και σκληρά τα εγκλήματα» του Αναγνωστόπουλου

Γλυκά Νερά: «Όχι» της εισαγγελέως σε ελαφρυντικά  – «Ειδεχθή και σκληρά τα εγκλήματα» του Αναγνωστόπουλου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστηριο Αθηνών συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση απέρριψε το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη χορήγηση δύο ελαφρυντικών.

Συγκεκριμένα  ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε διά των συνηγόρων του  να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σχετικά με το πρώτο ελαφρυντικό αυτό του σύννομου βίου το δικαστηριο ελαβε υπόψιν του την σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αλλά και στάση του κατηγορουμένου να αγοράσει οικόπεδο στο όνομα του για το οποίο καταβλήθηκαν 50.000 από τους γονείς του θύματος πράγμα που δεν συνιστά έντιμη στάση.

Αναφορικά με το δεύτερο ελαφρυντικό αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τις 37 ημέρες που ακολούθησαν του εγκλήματος με τη σκηνοθεσία που είχε στήσει ο κατηγορούμενος προκειμένου να πείσει ότι η Καρολάιν έπεσε θύμα ληστών που μπήκαν στο σπίτι τους. «Ένας χρόνος είναι πολύ λίγος για να υπάρξει μεταστροφή του κατηγορούμενου»

Παράλληλα η προεδρος της εδρας τόνισε ότι δεν προσκομίστηκε έγγραφο από τις φυλακες από το οποίο να αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία – Γλυκά Νερά: Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλ.Παπαϊωαννίδης νωρίτερα τόνισε ότι το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αφορά τη διαδρομή του κατηγορούμενου μέχρι την τέλεση της πράξης.

«Δεν είχε ποτέ παραβατική συμπεριφορά, είναι το παράδειγμα του ανθρώπου που θα πρέπει αυτό το ελαφρυντικό να αναγνωριστεί», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ελαφρυντικό που ζήτησε η πλευρά του κατηγορουμένου, επισημάνθηκε η συμπεριφορά του μέσα στις φυλακές, όπου δεν έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να απορριφθεί το αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις ήταν διθυραμβικές για τον κατηγορούμενο μέχρι την τέλεση του εγκλήματος. Είναι υπερβολικό να λέμε ότι ήταν μια παραφωνία στην επιτυχημένη του ζωή το έγκλημα. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;

Υπήρξε υπέρβαση των ανθρώπινων αξιών», είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας.

Και συνέχισε: «Παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας στην υπόθεση που εξετάζουμε. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις, μου φαίνεται αδιανόητο να υποστηρίζει ότι ήταν καλός οικογενειάρχης μέχρι τη στιγμή που εξόντωσε την ίδια του την οικογένεια. Σε ό,τι αφορά το άλλο ελαφρυντικό. Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο 12 μήνες να τηρεί τους κανόνες της φυλακής, είναι σύντομος χρόνος. Δεν ξέρω τι είχε γίνει και με ένα κινητό τηλέφωνο που είχε βρεθεί. Ζητώ από το δικαστήριο την απόρριψη των ελαφρυντικών»

Η πρόταση για τις ποινές

Η εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ για τη θανάτωση ζώου πρότεινε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων επί έκαστη ημέρα 50 ευρώ. Για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter