Γλυκά Νερά: Προκλητικός και… συγκινημένος ο Αναγνωστόπουλος: «Τι συγγνώμη; Σημασία έχει ότι δεν θα ξαναδώ την Καρολάιν»

Γλυκά Νερά: Προκλητικός και… συγκινημένος ο Αναγνωστόπουλος: «Τι συγγνώμη; Σημασία έχει ότι δεν θα ξαναδώ την Καρολάιν»
Δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς, Τρίτη 10 Μαΐου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη είναι η απολογία του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν πριν ακριβώς από έναν χρόνο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά με τον 33χρονο να εμφανίζεται για ακόμα μία φορά προκλητικός αφού κατά την έναρξη της απολογίας του προσπάθησε να δείξει συγκινημένος λέγοντας πως θα κάνει μία «κατάθεση ψυχής».

Ο άνθρωπος που επί 40 ημέρες έπαιζε θέατρο μπροστά στην οικογένεια της 20χρονης Κάρολαιν, στους αστυνομικούς και στις κάμερες, ξεκίνησε την απολογία του στις 10:30 λέγοντας: «Να σας πω πως όπως έχω πει και στην ανάκριση για αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε προς τον εαυτό μου ούτε προς κανένα. Αυτό που χάθηκε ήταν αναντικατάστατο. Δεν άξιζε ούτε στην ίδια, ούτε στο σκυλάκι μας».

«Τι συγγνώμη; Όσες φορές και να πω συγγνώμη δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της. Πως μπορώ να πω συγγνώμη στη κόρη μου που δεν θα δει την μητέρα της. Στη πεθερά μου πόσες συγγνώμη να πω. Δεν υπάρχουν λέξεις για αυτό που νιώθω. Δεν υπάρχει αρκετή συγγνώμη προς κανένα, ούτε προς την Κάρολαϊν που δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της, ούτε προς την κόρη μας που δεν θα χαρεί μητέρα της, ούτε προς την πεθερά μου, στη Ρόξυ πόσες φορές να πω συγγνώμη για ένα σκυλάκι που μεγάλωσε στην αγκαλιά μου»

«Το τι συνέβη θα σας το πω με κάθε ειλικρινά. Δεν μπορώ εγώ στον εαυτό μου να εκλογικεύω τίποτα από εκείνη την ημέρα. Δεν με ενδιαφέρει τι έχει συμβεί στην καριέρα μου, στη ζωή μου για τον κόσμο που με καταριέται. Σημασία για μένα έχει ότι δεν θα την ξαναδώ».

«Η ζωή μου άλλαξε το 2017…»

Ξεκίνησε την αφήγησή του από τη γνωριμία τους, λέγοντας πως «με ένοιαζε η ευτυχία της, ήταν η απόλυτη προτεραιότητα». Επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρει η καριέρα του, αλλά και τις λέξεις «ευτυχία και όνειρο» ξεκίνησε την περιγραφή με κάθε λεπτομέρεια παρά τις συχνές προτροπές της προέδρου να μην υπεραναλύει.
«Δεν έχει ενδιαφέρον τι έκανα στην καριέρα μου. Η ζωή μου άλλαξε το 2017 όταν το Πάσχα πέρασα στην Αλόννησο και ήταν η πρώτη φορά που είδα την Κάρολαιν. Συνάντησα το πιο υπέροχο πλάσμα που είδα στη ζωή μου, μαζί με την κόρη μας. Τη γνώρισα ας το πούμε σε μια παρέα στη διάρκεια των εορτών. Ήταν ένας άνθρωπος που δε χόρταινες να είσαι μαζί της. Είχε μια προσωπικότητα που με έκανε να παραβλέπω τη διαφορά ηλικίας. Ξέραμε και οι δυο ότι αυτό που είχαμε δεν ήταν για μια εβδομάδα. Έπρεπε να σκεφτώ τι θα γίνει. Περάσαμε μαζί το καλοκαίρι και ήρθε ο Σεπτέμβριος και μετά ήταν αυτονόητο και για τους δυο ότι θα μείνουμε μαζί, ανεξαρτήτως ηλικίας, με εκείνη να μένει σε ένα νησί δυσπρόσιτο» είπε ο κατηγορούμενος.
Πρόεδρος: Ήταν η γυναίκα της ζωής σας με λίγα λόγια;
Κατηγορούμενος: Αυτό το έχουν πει πολλοί, πολλές φορές. Εγώ δεν το έχω πει ποτέ. Η αγάπη που πήρα και ένιωσα ήξερα τι είναι.
Προεδρος: Υπήρξε κάτι προβληματικό στην αρχή;
Κατηγορούμενος: Τα πλην του χαρακτήρα της ήταν αμελητέα και ένα κομμάτι τους ήταν της εφηβείας. Είχε την εφηβική αφέλεια που είχε οποιοσδήποτε. Ήξερα ότι θα ωριμάσει. Αν και ώριμη για την ηλικία της, ήταν στη διαδικασία ωρίμανσης. Άξιζε για εμένα να προσπαθήσω στο 100%.
Προεδρος: Ποτέ μετακόμισε η Κάρολαιν Αθηνα;
Κατηγορούμενος: Υπάρχει μεγάλο κομμάτι μέχρι τότε. Να το πω;

Στη συνέχεια της απολογίας του περιέγραψε τα συχνά του ταξίδια στην Αλόνησσο για να την συναντήσει. «Σε κάθε ευκαιρία πήγαινα στο νησί. Το Πάσχα εκείνης της χρονιάς είχαμε κανονίσει ένα μεγάλο ταξίδι στις Φιλιππίνες όπου γνώρισα και την υπόλοιπη οικογένεια της. Ενα από τα θετικά που είχε η Κάρολαιν, ήταν η μητέρα της. Η ίδια μου ζήτησε να τη γνωρίσω. Μου είπε «δε μπορώ να λέω ψέμματα, αν μου πει κάτι για την ηλικία, θα της πω να σε γνωρίσει». Στις 20 ημέρες στις Φιλιππινες ήταν ένα όνειρο. Ήταν άνθρωποι με ήθος και αρχές. Όλα έβγαλαν νόημα. Έβλεπα το λόγο που η Κάρολαιν ήταν αυτή που ήταν. Είχε μεγαλώσει σε οικογένεια με αρχές, με ήθος» περιέγραψε.

Κατηγορούμενος: Μετά από αυτό ήμουν σίγουρος για αυτό που είχα νιώσει από την αρχή. Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, εκατό φορές θα διάλεγα την Κάρολαιν.
Πρόεδρος: Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να το κάνετε όμως.
Κατηγορούμενος: Αυτό είναι το πρόβλημα ναι.

Η απόφαση για το γάμο

Έπειτα περιέγραψε πώς πήρε την απόφαση να την παντρευτεί έπειτα από δύο χρόνια σχέσης κι ενώ η Κάρολαιν ήταν μόλις 18χρονών. «Η Κάρολαιν ήθελε να παντρευτεί στην παραλία. Καταλήξαμε ότι θα κάνουμε ένα ρομαντικό ταξίδι και θα παντρευτούμε. Ξέρω ότι είναι νωρίς και δεν μπορώ να σας πείσω για το πως ήμασταν. Πως πήρα την απόφαση στα 18 της χρόνια να την παντρεύω. Ακόμα και τώρα επειδή πονάει παρά πολύ, αν σταματούσε ο χρόνος στις 10 Μαΐου, πάλι το ότι παντρευτήκαμε εκείνη τη περίοδο κι ας ήταν νωρίς, το πόσο χαρούμενη την έκανα, πόσο ευτυχισμένη ήμασταν, το αγαπήσαμε σαν ιδέα να παντρευτούμε».

Για τα προβλήματα της σχέση τους

Πρόεδρος: Η σχέση αυτή δεν υπήρξε προβληματική;
Κατηγορούμενος: Υπήρξε αλλά είναι υποκειμενική λέξη. Μπορεί κάποιος που θα τα ακούσει να τα χαρακτηρίσει ως προβλήματα, αλλά για εμένα δεν ήταν.

Αναφερόμενος στην πρώτη εγκυμοσύνη της Κάρολαιν, υποστήριξε πως δεν ήταν προγραμματισμένο. «Θέλαμε να κάνουμε αλλά πράγματα. Ήμασταν μεταξύ πάρτι και ευτυχίας από το γάμο μας. Δεν υπήρχε όμως μεταξύ μας η συζήτηση ώστε να τερματιστεί η εγκυμοσύνη. Το συζητήσαμε παρά πολύ. Το είχε μέσα της. Οι συζητήσεις ήταν για το πως όλα τα πράγματα που ονειρευόμασταν, για το μέλλον της, τα ταξίδια μας, ότι δε θα χαλάσουν. Ο στόχος των συζητήσεων ήταν πως θα εντάξουμε το παιδί στα όνειρα μας, ώστε μα έρθει και να τα ομορφύνει κι άλλο» περιέγραψε.

Σχετικά με την αποβολή της Κάρολαιν, με κλάματα ο κατηγορούμενος είπε: Αυτό που μας συνέβη εκείνο το απόγευμα και δε συνέβη στο σώμα μου με γονάτισε. Μας γονάτισε. Μας διέλυσε. Οποιος και να μου το περιέγραφε πριν δε θα το πίστευα. Η Κάρολαιν και πάλι ήταν εκεί για εμένα. Επιβεβαιώθηκε η ποιότητα αυτού του ανθρώπου. Το Σάββατο το βράδυ απέβαλλε στην κρεβατοκάμαρα μας. Τον σποράκο τον χάσαμε στο σπίτι και το είδαμε. Τον βάλαμε σε ένα κουτάκι, ήταν παιδάκι, δεν ήταν έμβρυο και πήγαμε στον Υμηττό».

Η απολογία συνεχίζεται…

Μυστικά & Documento

22/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter