Γλυκά Νερά: Συνεχίζεται η δίκη – Καταθέτει σήμερα η σύμβουλος ψυχικής υγείας της 20χρονης Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Συνεχίζεται η δίκη – Καταθέτει σήμερα η σύμβουλος ψυχικής υγείας της 20χρονης Καρολάιν

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από το σύζυγο της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά τον περασμένο Μάιο.

Η δίκη για την άγρια δολοφονία στα Γλυκά Νερά πρόκειται να συνεχιστεί με τις καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και της συμβούλου ψυχικής υγείας του, Ελένης Μυλωνοπούλου την οποία επισκεπτόταν το ζευγάρι προκειμένου να συζητήσουν μαζί της αλλά και να την συμβουλευτούν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στο γάμο τους.

Η μάρτυρας πραγματοποιούσε συνεδρίες με την 20χρονη, Καρολάιν, από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 με την 20χρονη να της έχει εκμυστηρευθεί όπως έχει αναφέρει η κυρία Μυλωνοπούλου, τα όνειρά της για το μέλλον, τις σκέψεις της για τη ζωή της αλλά και το γεγονός πως δεν ήθελε να συνεχίσει τη σχέση της με το γυναικοκτόνο.

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Την περασμένη Τρίτη που ξεκίνησε η δίκη το λόγο πήραν οι δύο αστυνομικοί που βρέθηκαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος περιγράφοντας τι αντίκρυσαν μπαίνοντας στο σπίτι του ζευγαριού αλλά και περιγράφοντας τις πρώτες αντιδράσεις του κατηγορούμενου, κάνοντας λόγο για «κακή σκηνοθεσία».

Η γυναίκα ήταν δεμένη πισθάγκωνα με ένα γκρι σαν κασκόλ και είχε περασμένο στο λαιμό της ένα δεύτερο ύφασμα. Της έλυσα τα δεσμά και πήρα το μωρό από πάνω της. Λύθηκε ο κατηγορούμενος και κάθισε στην άκρη του κρεβατιού και άρχισε να σκουντάει τη γυναίκα αν είναι καλά «είσαι καλά αγάπη μου» έλεγε. Τον ενημερώσαμε ότι είναι νεκρή και έκανε ενέργειες ότι ήταν σε σοκ και μου ζήτησε να πάρει αγκαλιά το μωρό. Του το έδωσα αλλά επειδή ήταν άγαρμπες οι κινήσεις του, φαινόταν σε κατάσταση θρήνου κι του πήρα το μωρό» είπε και πρόσθεσε: «Ήταν λίγο περίεργο. Το συζητήσαμε. Είτε ότι είναι πολύ σοκαρισμένος ή ότι είναι πολύ ψύχραιμος».

Παράλληλα, στο βήμα ανέβηκε και η γειτόνισσα του ζευγαριού με την οποία η Κάρολάιν μιλούσε μέχρι και λίγες ώρες πριν τη δολοφονία. Περιέγραψε την Καρολάιν ως κλειστό χαρακτήρα που δεν αναφερόταν στα προβλήματά του και ως ένα «γλυκύτατο πλάσμα, ένα παιδί καλοσυνάτο, πολύ ευαίσθητο, πολύ δοτικό» που είχε «πάνω από όλα το παιδί της» και πάντα ήταν συζητήσιμη.

Η ίδια προσπάθησε να περιγράψει τη σχέση του κατηγορούμενου με την Καρολάιν, χαρακτηρίζοντάς τον χειριστικό, ενώ πρόσθεσε πως η 20χρονη ήταν εξαρτημένη από εκείνον και πως από τη γέννηση της μικρής Λυδίας και έπειτα η συμπεριφορά της είχε αλλάξει. «Μου είχε πει μπούχτισα, πνίγομαι», είπε η μάρτυρας αναφερόμενη στην τελευταία μέρα της ζωής της Καρολάιν.

«Η αρχική μου σκέψη ήταν ότι λόγω του παιδιού άλλαξε η ζωή τους και είναι προβληματισμένη. Αλλάζουν οι ευθύνες. Από κει και πέρα η Καρολάιν δεν ήταν το χαμογελαστό παιδί που ήξερα εγώ. Εμείς βρισκόμασταν σπίτι μου καθημερινά πάντα τη ρώταγα, τι έχει, απλά την άφηνα να πάρει τον χρόνο της να τα πει η ίδια», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας ενώ σημείωσε πως την προβλημάτιζε το γεγονός ότι ο σύζυγος «είχε αναλάβει τα ηνία». «Το μόνο που μου είχε κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο και ερχόταν ο σύζυγος της μου έλεγε ‘’κλείνω κλείνω κλείνω’’. Είχε ένα άγχος», είπε χαρακτηριστικά

Επίσης, κατέθεσε και η μοναδική φίλη της, η οποία και περιέγραψε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως έναν άνθρωπο που δεν την άφηνε σχεδόν καθόλου μόνη την 20χρονη.  «Η έξοδος της ήταν το σούπερ μάρκετ. Μάλιστα είχε βάλει τα καλά της μια φορά και είχαν πάει με τον κατηγορούμενο για έξοδο στο σούπερ μάρκετ για ψώνια (…) Είχαμε βγει ένα βράδυ και έγινε αμέσως φίλη με τον σερβιτόρο να φανταστείτε. Ήταν κοινωνική. Στο περιβάλλον που ζούσε δεν μπορούσε να είναι» κατέθεσε η φίλη της.

«Όσο τη γνώριζα στην Αλόννησο ήταν παρά πολύ κοινωνική, απίστευτα κοινωνική. Όταν ήρθε στην Αθήνα άρχισε να απομονώνεται παρά πολύ. Οι σχέσεις που είχε ήταν μόνο με μένα και τη γειτόνισσα της. Στη σχολή της πήγε δυο φορές. Μου είχε πει ότι την ενδιέφερε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική» είπε και συμπλήρωσε πως η 20χρονη «με το παιδί της είχε σχέση λατρείας, την είχε αγκαλιά όλη την ώρα».

Η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είχαν πολύ στενές επαφές καθώς η Καρολάιν είχε επιλέξει να κάνει οικογένεια. Μάλιστα, όπως είπε έμαθε για την εγκυμοσύνη της μια μέρα πριν γεννήσει και για τον γάμο της μία μέρα πριν γίνει.

«Είχαμε αρκετά αραιές συναναστροφές σπάνια βρισκόμασταν μόνες μας. Συνήθως βρισκόμασταν με την παρουσία του κατηγορουμένου. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι είχε ο ένας άμεση πρόσβαση στα social media του άλλου και είχαν άμεση πρόσβαση στην τοποθεσία τους» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι η Καρολάιν είχε εκφράσει κάποια παράπονα στα οποία η ίδια δεν έδωσε σημασία αποδίδοντάς τα στη γέννα.

Η μάρτυρας ξεκαθάρισε πως η Κάρολαιν δεν της είχε αναφέρει προβλήματα στο γάμο της, αλλά στην ίδια είχε κάνει εντύπωση πως «δεν μπορούσε να έρθει ποτέ μόνη της κάπου κι ερχόταν με ταξί που ήταν φιλικό πρόσωπο». Αναφερόμενη σε συνάντηση της με την Καρολάιν, στην οποία ξαφνικά εμφανίστηκε ο Αναγνωστοπουλος, η μάρτυρας περιέγραψε πως εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter