Γλύξμπουργκ και άλλοι Ελληνες VΙPs στον βούρκο του Επσταϊν

Γλύξμπουργκ και άλλοι Ελληνες VΙPs στον βούρκο του Επσταϊν

Στην ατζέντα-σημειωματάριο του παιδόφιλου μεγιστάνα προαγωγού περιλαμβάνονται και ονόματα γνωστών και ισχυρών ελληνικών οικογενειών

Επιμέλεια: Χρήστος Στασινόπουλος

Σε γενικό συναγερμό και πανικό βρίσκεται εκ νέου η παγκόσμια ελίτ εξαιτίας των νέων αποκαλύψεων –αλλά και όσων έπονται– για την υπόθεση του μεγιστάνα επενδυτή, παιδόφιλου και επικεφαλής του μεγαλύτερου δικτύου σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων παγκοσμίως Τζέφρι Επσταϊν. Με αφορμή τα νέα έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν από το δικαστήριο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανατρέχουν στην ατζέντα του Επσταϊν, που είναι γνωστή ως το «μικρό μαύρο σημειωματάριο», για να ελέγξουν αν βρίσκονται σε αυτήν τρανταχτά ονόματα με διεθνές ενδιαφέρον αλλά και με ελληνικό, όπως του Παύλου Γλύξμπουργκ αλλά και άλλων ισχυρών και γνωστών ελληνικών οικογενειών. Στην ατζέντα του Επσταϊν φιγουράρουν μεταξύ άλλων τα ονόματα του Κωνσταντίνου Νιάρχου, του Δημήτρη Γουλανδρή, της Δήμητρας Λαλαούνη αλλά και εκπροσώπων της οικογένειας Μαυρολέων και η τελευταία εξέλιξη από την άλλη άκρη του Ατλαντικού θα μπορούσε να αποσαφηνίσει τους λόγους για τους οποίους αυτά βρέθηκαν εκεί.

Στην καταχώρηση στην ατζέντα Επσταϊν που αφορά τον Παύλο Γλύξμπουργκ –όπως και σε άλλες– αναφέρονται πέραν του ονόματος και του τίτλου που ισχυρίζεται ότι κατέχει και άλλα προσωπικά στοιχεία, όπως είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας Ivory Capital LLC που ίδρυσε το 1998 και αμερικανικοί αριθμοί τηλεφώνου. Υπάρχει επίσης καταχώρηση με το όνομα πριγκίπισσα Ολγα, την ένδειξη Ελλάδα και τηλεφωνικό αριθμό των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ όμοια ένδειξη υπάρχει στην καταχώρηση Δ. Γουλανδρής, στην οποία έχουν καταγραφεί δύο τηλεφωνικοί αριθμοί στις ΗΠΑ και ένας που είναι ενδεχομένως στο Μπανγκλαντές.

 

 

Στα χέρια του οικονόμου από τον οποίο διέρρευσε

Το σημειωματάριο-ατζέντα των 92 σελίδων έχει φυσική υπόσταση και διέρρευσε το 2011 από τον άνθρωπο που –σύμφωνα με αναφορές σε μέσα ενημέρωσης– μεταξύ άλλων καθάριζε τα σεξουαλικά βοηθήματα του Επσταϊν και της παρέας του, συμπεριλαμβανομένης της καταδικασθείσας σε 20 χρόνια για διεύθυνση δικτύου διακίνησης γυναικών και ανηλίκων Γκισλέιν Μάξουελ, η οποία ήταν το δεξί χέρι του Τζέφρι Επσταϊν.

Το όνομα του «βαθιού λαρυγγιού» είναι Αλφρέντο Ροντρίγκεζ και ήταν ο οικονόμος του Επσταϊν μέχρι και το 2012, οπότε έγινε γνωστό ότι προσπάθησε να πουλήσει το εν λόγω σημειωματάριο σε εκπροσώπους και οικογένειες θυμάτων του δικτύου που διεύθυνε ο εργοδότης του. Ο Ροντρίγκεζ δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή, όμως το σημειωματάριο αυτό έφτασε μέχρι τη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της δίκης Τζιούφρι εναντίον Γκισλέιν Μάξουελ. Είναι ενδεικτικό ότι η Μάξουελ κατά τη διάρκεια της δίκης της ζήτησε το σημειωματάριο αυτό να μη δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα και το αίτημα έγινε δεκτό και από την πλευρά της Τζιούφρι και από το δικαστήριο.

Παρά τη συμφωνία αυτή, το υλικό από το «απόρρητο» σημειωματάριο φέρεται να έχει αναρτηθεί σε σχετική ιστοσελίδα (epsteinsblackbook.com/all-names) και εκεί παρατίθενται ονόματα και διευθύνσεις που επιβεβαιώνουν τις αναφορές των εγγράφων του δικαστηρίου σε συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία ο Επσταϊν είχε επαφές, όπως επί παραδείγματι του Ντόναλντ Τραμπ (φέρει μάλιστα σήμανση VIP στην «ηλεκτρονική έκδοση» του σημειωματάριου) ή του πρίγκιπα Αντριου, δούκα της Υόρκης (αδερφού του βασιλιά Καρόλου Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου), τον οποίο τόσο η ίδια η Τζιούφρι όσο και άλλη μια γυναίκα έχουν κατηγορήσει ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά.

 

Στη δημοσιότητα με δικαστική απόφαση

Παρότι η υπόθεση έχει κριθεί δικαστικά με την καταδίκη της Γκισλέιν Μάξουελ για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών και νεαρών γυναικών, η νέα αναστάτωση έρχεται μετά την ικανοποίηση σχετικού αιτήματος της εφημερίδας «Miami Herald» προς το δικαστήριο για αποσφράγιση των εγγράφων της δίκης, τα οποία μέχρι και σήμερα παρέμεναν απόρρητα ή ήταν λογοκριμένα για να μην αποκαλύπτονται προσωπικά στοιχεία είτε ατόμων που είχαν υποστεί κακοποίηση είτε ατόμων που δεν είχαν διαπιστωμένα άμεση εμπλοκή σε αδικήματα.

Τα έγγραφα αυτά που αφορούν την υπόθεση Βιρτζίνια Τζιούφρι εναντίον Γκισλέιν Μάξουελ ενισχύουν την πιστότητα των πληροφοριών σχετικά με τις επαφές του Επσταϊν με το διεθνές τζετ σετ, υπερπλούσιους επιχειρηματίες, πολιτικούς και διάσημους καλλιτέχνες που εδώ και χρόνια κάνουν τον γύρο των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου και προέρχονται από το… κρυφό σημειωματάριό του, που τελικά δεν ήταν και τόσο κρυφό.

 

Πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες

Η πρώτη φουρνιά των εγγράφων (940 σελίδες) επιβεβαίωσε ότι στο περιβάλλον Επσταϊν υπήρχαν αρκετοί διάσημοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Ντόναλντ Τραμπ, Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, Μάικλ Τζάκσον, Αλ Γκορ, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και άλλων.

Συνολικά μες στο επόμενο διάστημα τα ονόματα που θα αποκαλυφθούν θα ξεπεράσουν τα 150 σε αριθμό και όλα αφορούν την υπόθεση της Βιρτζίνια Τζιούφρι. Μεταξύ των ονομάτων είναι αυτά του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, του συνιδρυτή του PayPal Πέτερ Τιλ, του συνιδρυτή της Google Σεργκέι Μπριν, του πρώην CEO της Formula 1 Μπέρνι Εκλεστον, του διευθυντή της CIA και πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Γουίλιαμ Μπερνς, του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και του γλωσσολόγου και φιλόσοφου… Νόαμ Τσόμσκι. Στα έγγραφα εμφανίζονται επίσης οι σταρ Γούντι Αλεν, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Κέιτ Μπλάνσετ, Κάμερον Ντίαζ, Κέβιν Σπέισι, Μπρους Γουίλις, Τζορτζ Λούκας, Ναόμι Κάμπελ, Μάικλ Τζάκσον και ο μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

 

Αλλο γνωστοί, άλλο συνένοχοι

Ολα τα ονόματα των προαναφερθέντων –μαζί με διευθύνσεις και άλλα στοιχεία– βρίσκονταν απλώς στην ατζέντα των Επσταϊν – Μάξουελ, ενώ από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα δεν προκύπτει για την πλειονότητά τους κάτι μεμπτό. Σημειώνεται επίσης ότι είναι διαφορετικό να αναφέρεται κάποιο όνομα στη διαβόητη ατζέντα και διαφορετικό να βρίσκεται στα δικαστικά έγγραφα, όπως είναι διαφορετικό κάποιος από αυτά τα διάσημα πρόσωπα να έχει συναντηθεί μια ή δύο ή και περισσότερες φορές με τον Επσταϊν κάπου, διαφορετικό να έχουν μπει στο προσωπικό του αεροπλάνο ή στο ελικόπτερο και το σκάφος του και διαφορετικό να έχουν πάει στο ιδιόκτητο νησί του στην Καραϊβική που αποτελούσε κολαστήριο για ανήλικα κορίτσια ή στις πολυτελείς κατοικίες που διατηρούσε σε Νέα Υόρκη, Φλόριντα και Νέο Μεξικό.

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό τι ακριβώς αποκαλύφθηκε με τα νέα έγγραφα-φωτιά και τι μπορεί κανείς να αναμένει τις επόμενες ημέρες, το καλύτερο παράδειγμα είναι η αναφορά σε αυτά σχετικά με τη συνάντηση Επσταϊν με τον Μπιλ Κλίντον. Το όνομα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό ότι συζητήθηκε στο δικαστήριο, ενώ το κοινό δεν ήξερε πως ένα από τα θύματα κατέθεσε ότι «του John Doe 36 του άρεσαν οι μικρές» και αυτή η κωδική ονομασία αφορούσε τον Κλίντον. Τώρα η ιστορία του «John Doe 36» –έτσι αναφερόταν ο Κλίντον στα έγγραφα προτού αυτά αποχαρακτηριστούν–, η μαρτυρία της Μάξουελ ότι αυτός ταξίδεψε με το ιδιωτικό τζετ του Επσταϊν αλλά και η μαρτυρία του θύματος επιβεβαιώνεται ότι αφορούσαν τον Κλίντον.

Σημειώνεται ότι ο Κλίντον είχε ταξιδέψει με το αεροπλάνο του Επσταϊν για ανθρωπιστικούς σκοπούς στην Αφρική στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και εκείνη την εποχή είχε χαρακτηρίσει τον Επσταϊν αφοσιωμένο φιλάνθρωπο. Αλλες αναφορές, οι οποίες όμως έχουν διαψευστεί κατηγορηματικά, υποστήριζαν ότι ο Κλίντον είχε μεταβεί και στο νησί του Επσταϊν στην Καραϊβική. Η ομάδα των συνεργατών του Κλίντον έχει αρνηθεί κάθε σχέση με τον Επσταϊν πέρα από τυπικές συναντήσεις.

 

Θολό τοπίο, άγνωστο αν θα ξεκαθαριστεί

Ακριβώς επειδή η υπόθεση Eπσταϊν ήταν τεράστια σε έκταση, ιδιαίτερα μπλεγμένη εξαιτίας της διπλής ιδιότητας του μεγιστάνα-προαγωγού και παραμένει μια από τις πιο βρόμικες υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παγκοσμίως, όλοι περιμένουν τις επόμενες φουρνιές εγγράφων για να διασταυρώσουν γεγονότα που έχουν γραφτεί σε ρεπορτάζ, πρόσωπα που εμπλέκονται σε άλλες ανοιχτές υποθέσεις και περιστατικά που μπορεί να φέρουν νέες καταγγελίες. Επί παραδείγματι, η Τζιούφρι στη δίκη της Μάξουελ είχε αναφέρει σε μια από τις καταθέσεις της ότι είχε εξαναγκαστεί να έχει σεξουαλικές επαφές με τον ιδιοκτήτη hedge fund Γκλεν Ντούμπιν, τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Τομ Πρίτζκερ και τον εκλιπόντα πλέον κυβερνήτη του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι νέες αποκαλύψεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για το άνοιγμα νέων δικαστικών υποθέσεων σχετικά με τη δράση του κυκλώματος ή με συγκεκριμένα πρόσωπα που σχετίζονταν με αυτό και… απολάμβαναν τις υπηρεσίες του. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα θα ήταν σαφέστατα πιο ξεκάθαρα αν ο Τζέφρι Επσταϊν δεν είχε αυτοκτονήσει στο κελί του το 2019 και είχε κληθεί να καταθέσει στις διάφορες υποθέσεις που είχαν ανοίξει για την εγκληματική δράση του. Σημειώνουμε ότι ο Eπσταϊν προσωπικά το διάστημα 2005-19 είχε εμπλακεί σε δύο υποθέσεις με κατηγορίες κακουργήματος, ενώ ο ίδιος, συνεργάτες του και επιχειρήσεις του είχαν 22 διαφορετικές αστικές δίκες μέχρι το 2021 για υποθέσεις αποζημιώσεων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter