Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ζει μόνο στην Αυστραλία

Γνωρίστε την απίθανη πανκ χελώνα που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Φωτογραφία CHRIS VAN WYK/ZSL/ Zoological Society of London

Αυτή η χελώνα έχει σπάσει καρδιές στο ίντερνετ, τόσο για το… πανκ παρουσιαστικό της, όσο και για το γεγονός ότι απειλείται με εξαφάνιση.

Η πανκ χελώνα που ζει μόνο στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας έχει εντυπωσιακό πράσινο «μαλλί» μοϊκάνα –που στην πραγματικότητα είναι άλγη- και προστέθηκε πρόσφατα στη λίστα με τα είδη προς εξαφάνιση από την Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου.

Εκτός από την εντυπωσιακή της εμφάνιση, αυτή η χελώνα έχει ακόμη μια εντυπωσιακή ιδιότητα: Αναπνέει μέσω των γεννητικών της οργάνων και μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό μέχρι και 72 ώρες.

Όπως υποδεικνύει και το όνομά της -Mary River Turtle- το είδος αυτό ζει μόνο στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αλλά ο πληθυσμός τους έχει συρρικνωθεί επικίνδυνα λόγω της δημιουργίας φραγμάτων στον ποταμό, αλλά και της συλλογής των αυγών τους για τη βιομηχανία των κατοικιδίων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.