Πώς στάθηκε ο καλλιτέχνης

Γνωστό μουσείο απέσυρε έργο με κοτόπουλα να φλέγονται - Γενική κατακραυγή στα social media (Video)

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Λυών, στη Γαλλία, μετά το ογκώδες κύμα δημόσιας κατακραυγής, αναγκάστηκε να αποσύρει ένα βίντεο του Αλγερινού καλλιτέχνη Adel Abdessemed, που δείχνει διάφορα δεμένα κοτόπουλα να έχουν πάρει φωτιά!

Ακτιβιστές κατέκριναν έντονα στα social media το αμφιλεγόμενο έργο τέχνης, το οποίο χαρακτήρισαν «βασανιστήριο των ζώων». Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο δημιουργήθηκε με σκοπό να καταγγείλει τη βία απέναντι στα ζώα, ενώ διευκρινίζεται πως κανένα από τα κοτόπουλα που απεικονίζονται δεν έπαθε κακό. 

Πάντως την απόφαση της απόσυρσης του βίντεο έλαβε ο ίδιος ο καλλιτέχνης από την Αλγερία. Με τίτλο «Spring, 2013», το έργο συμπεριλαμβανόταν στην έκθεση «The Antidote», που εγκαινιάστηκε στις 8 Μαρτίου. Παρόλο που για τη δημιουργία της φωτιάς χρησιμοποιήθηκαν σπέσιαλ εφέ, το μουσείο αποφάσισε να τοποθετήσει το έργο σε διαφορετικό δωμάτιο, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα της έκθεσης, προσθέτοντας προειδοποιητική πινακίδα περί συγκατάθεσης των επισκεπτών πριν την είσοδό τους. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.