Γνωστό μουσείο απέσυρε έργο με κοτόπουλα να φλέγονται – Γενική κατακραυγή στα social media (Video)

Γνωστό μουσείο απέσυρε έργο με κοτόπουλα να φλέγονται – Γενική κατακραυγή στα social media (Video)

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Λυών, στη Γαλλία, μετά το ογκώδες κύμα δημόσιας κατακραυγής, αναγκάστηκε να αποσύρει ένα βίντεο του Αλγερινού καλλιτέχνη Adel Abdessemed, που δείχνει διάφορα δεμένα κοτόπουλα να έχουν πάρει φωτιά!

Ακτιβιστές κατέκριναν έντονα στα social media το αμφιλεγόμενο έργο τέχνης, το οποίο χαρακτήρισαν «βασανιστήριο των ζώων». Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο δημιουργήθηκε με σκοπό να καταγγείλει τη βία απέναντι στα ζώα, ενώ διευκρινίζεται πως κανένα από τα κοτόπουλα που απεικονίζονται δεν έπαθε κακό. 

Πάντως την απόφαση της απόσυρσης του βίντεο έλαβε ο ίδιος ο καλλιτέχνης από την Αλγερία. Με τίτλο «Spring, 2013», το έργο συμπεριλαμβανόταν στην έκθεση «The Antidote», που εγκαινιάστηκε στις 8 Μαρτίου. Παρόλο που για τη δημιουργία της φωτιάς χρησιμοποιήθηκαν σπέσιαλ εφέ, το μουσείο αποφάσισε να τοποθετήσει το έργο σε διαφορετικό δωμάτιο, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα της έκθεσης, προσθέτοντας προειδοποιητική πινακίδα περί συγκατάθεσης των επισκεπτών πριν την είσοδό τους. 

_x000D_
_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter