Γολγοθάς… επ’αόριστον για τους καρκινοπαθείς στο Αττικό: Έμαθαν τηλεφωνικά ότι αναβάλλονται οι θεραπείες τους

Γολγοθάς… επ’αόριστον για τους καρκινοπαθείς στο Αττικό: Έμαθαν τηλεφωνικά ότι αναβάλλονται οι θεραπείες τους

Στον… αέρα βρίσκονται οι καρκινοπαθείς που κάνουν τις θεραπείες τους στο νοσοκομείο Αττικό. Δεκάδες ασθενείς, πέρα από τον δικό τους Γολγοθά καλούνται να αντιμετωπίσουν και έναν δεύτερο καθώς τους ανακοινώθηκε τηλεφωνικά η επ’αόριστον αναβολή των θεραπειών τους!

Όπως καταγγέλλει στο documentonews.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων και γιατρός στη ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου, Μιχάλης Ρίζος, οι ασθενείς ενημερώθηκαν… τηλεφωνικά για την επ’αόριστον αναβολή των θεραπειών τους. Όσο για τους εργαζόμενους; Το έμαθαν από τους… ασθενείς που βρίσκονται σε απόγνωση.

«Από χθες, Πέμπτη, χωρίς προειδοποίηση οι ασθενείς ενημερώθηκαν πως δε θα γίνουν οι θεραπείες τους. Ζητήσαμε εξηγήσεις από τη διοίκηση όπου… ημιεπίσημα μας είπε πως υπάρχει πρόβλημα με τα αποθέματα του φαρμακείου. Εμείς το μάθαμε μέσω ασθενών, οι οποίοι μας κατήγγειλαν το γεγονός», είπε στο documetonews.gr. Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο το θέμα έχει «κολλήσει» πιθανότατα στην έγκριση οικονομικών κονδυλίων.

Συγκεκριμένα, τα ραντεβού για την Πέμπτη (σ.σ. χθες) και Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την αναβολή. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο για το τι θα συμβεί με τους ασθενείς και τις προγραμματισμένες θεραπείες τους την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το 1/4 περίπου των ασθενών και κάθε μέρα είναι προγραμματισμένα περίπου 25-30 ραντεβού, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ρίζο, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα ώστε να λάβουν τη θεραπεία τους σε άλλο νοσοκομείο.

Όταν οι ασθενείς, που κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», ρωτούν πότε θα γίνουν οι χημειοθεραπείες, η απάντηση που παίρνουν είναι πως… θα ενημερωθούν. Έως ότου, όμως, ενημερωθούν, ο χρόνος περνάει και η ανασφάλεια μεγεθύνεται.

«Έστω και καθυστέρηση λίγων ημερών μπορεί να υποτροπιάσει τη νόσο και να μην είναι αποτελεσματική η αγωγή. Δεν είναι όπως να καθυστερήσεις να πάρεις το χάπι για τη χοληστερίνη για λίγες ώρες», αναφέρει ο κ. Ρίζος.

Όπως τονίζει, παρόμοιο πρόβλημα είχε εντοπιστεί και πριν από μερικά χρόνια αλλά όχι σε τόσο μεγάλη ένταση.

Υπουργείο Υγείας: Αύξηση των πιστώσεων στα νοσοκομειακά φάρμακα

Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας συνεκάλεσε το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών όπου αποφασίστηκε η αύξηση των πιστώσεων στα νοσοκομειακά φάρμακα.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που είχε ως μοναδικό θέμα την αύξηση του ορίου πιστώσεων φαρμάκου στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, αποφασίστηκε η αύξηση των ορίων πιστώσεων κατά 54.200.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ.

Οι πιστώσεις αυτές θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, και τις ανάγκες προμήθειας ογκολογικών φαρμάκων, με στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter