Μπάχαλο με σφραγίδα κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Ρόδο με 200 πρόσφυγες (Photos – Video)

Μπάχαλο με σφραγίδα κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Ρόδο με 200 πρόσφυγες (Photos – Video)

Πάνω από 200 πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το Α.Τ. Ρόδου διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της καταγραφής τους. Στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας δεν υπάρχει προσωπικό για να μπορέσει να καταγράψει 200 ανθρώπους.

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, όπως καταγράφουν τοπικά ΜΜΕ. Οι πρόσφυγες απαιτούν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής τους για να φύγουν από το νησί. Μάλιστα το νησί είναι ακόμα χωρίς οργανωμένες δομές υποδοχής προσφύγων. Καμιά ξεκάθαρη απάντηση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος «φωτογραφίζει» τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για το ζήτημα των δομών. Οι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη και ηλικιωμένοι, θύματα του παιχνιδιού απόδοσης ευθυνών του κ. Καιρίδη, είναι παρατημένοι στην μοίρα τους και διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της πόλης της Ρόδου που έχουν βρει καταφύγιο.

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού» καταγγέλλουν αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε ένα νησί 150.000 κατοίκων και ναυαρχίδα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην τοπική «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, «μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Μας καλούν να ανταποκριθούμε σε μια δύσκολη κατάσταση, και να αντιμετωπίσουμε γυναίκες παιδιά, βρέφη και ηλικιωμένους χωρίς να έχουμε ούτε τα μέσα ούτε το προσωπικό».

Από ότι φαίνεται για την κυβέρνηση καλά είναι μόνο τα λεφτά που έρχονται από το νησί των Ιπποτών κάθε καλοκαίρι και θεωρείται περιττό να στελεχώσει με έναν ικανό αριθμό αστυνομικών το Α.Τ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter