Γολγοθάς

Γολγοθάς

Τα ψέματα και τα παραμύθια τελείωσαν, με τα ελληνικά νοικοκυριά να αφουγκράζονται με δέος και φόβο το φθινόπωρο που μπαίνει σε λίγες ημέρες και τον χειμώνα που προμηνύεται βαρύς. Παρά τα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου περί έκρηξης των δεικτών της οικονομίας και την τρομοκράτηση εκ μέρους του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για πολιτική αστάθεια λόγω του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, η κοινωνία έχει ήδη αρχίσει να αισθάνεται βαριές τις επιπτώσεις της οικονομικής διαχείρισης του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «σοφών» συμβούλων του.

Με τον πληθωρισμό να κινείται σε διψήφιο νούμερο, τα μηνύματα από τη βιομηχανία τροφίμων να είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά και το λιανεμπόριο να τείνει να μηδενίσει τους τζίρους, οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για εκτίναξη της ανάπτυξης ξεπερνούν τα όρια της κοροϊδίας. Και δεν έχουν περάσει ακόμη στα σουπερμάρκετ, τα κρεοπωλεία και στους φούρνους οι αυξήσεις του φθινοπώρου, οι οποίες όλοι εκτιμούν ότι θα είναι πάνω από 20%, ενώ γίνεται πλέον ανοιχτά λόγος για βενζίνη στα 2,1 με 2,2 ευρώ το λίτρο και πετρέλαιο κίνησης στο 1,9 ευρώ, ενώ κανένας δεν τολμά να δώσει τιμές για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θέρμανσης. Τουριστικά ο Σεπτέμβριος προκαλεί μεγάλες ανησυχίες σε εστίαση και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων – ξενοδοχείων, παρά τους κυβερνητικούς διθυράμβους για την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών φέτος.

Και ενώ οι χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται σε τροχιά χειμερινής ύφεσης και Γερμανοί και Γάλλοι πολιτικοί κάνουν λόγο για τέλος της αφθονίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια σε μισθωτούς και συνταξιούχους στη ΔΕΘ. Το ότι θα αποδειχτούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι κάτι δεδομένο, όπως απόλυτα δεδομένο είναι και ποιοι θα τους πληρώσουν!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter