Γονείς 19χρονου Άλκη: «Να σταματήσει ο κύκλος αίματος» – «Δεν νιώθουμε μίσος» (Video)

Γονείς 19χρονου Άλκη: «Να σταματήσει ο κύκλος αίματος» – «Δεν νιώθουμε μίσος» (Video)

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταβούν την Τρίτη οι γονείς του δολοφονηθέντος Άλκη ώστε να συναντηθούν με τις ανακριτικές αρχές. Παρά τη θλίψη και τον απέραντο πόνο από την απώλεια του παιδιού 19χρονου παιδιού τους, συγκλονίζει η γενναιότητά τους και τα μηνύματα που στέλνουν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, ο κ. Αριστείδης, πατέρας του Άλκη, είπε πως στόχος της οικογένειας είναι να γίνει η «θυσία» του παιδιού τους εφαλτήριο για να ενωθούν οι φίλαθλοι των ομάδων και για να σταματήσει η πολιτική βία.

«Δεν πρέπει να ξεχαστεί το θέμα του Άλκη. Αν ξεχαστεί θα το βρει άλλη οικογένεια μπροστά της. Είναι κρίμα να θρηνούν νέα παιδιά οι οικογένειες», είπε ο κ. Αριστείδης, αν και είπε λίγο αργότερα πως το αίτημα μοιάζει λίγο ουτοπικό, φοβούμενος πως στο μέλλον πάλι κάποια άλλη οικογένεια θα βρεθεί σε θέση αντίστοιχη με την δική τους.

Η μητέρα του άτυχου Άλκη, η κ. Μελίνα, εμφανώς συγκινημένη, είπε «Να μην ξαναφύγει άδικα ένα νέο παιδί, να μην ξαναθρηνήσουν οικογένειες. Εμένα θα μου δώσει ανακούφιση αν συμβεί αυτό».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες κατά των συλληφθέντων για την φονική επίθεση, λέγοντας «βγήκε κόσμος να αποδοκιμάσει τους κατηγορούμενους. Δεν είναι σωστές ενέργειες, δεν είναι δείγμα πολιτισμού, προτιμούμε μια σιωπηλή στάση, παρά τις φωνές».

Συγκλόνισε η μητέρα του 19χρονου, λέγοντας πως «αυτή η ηρεμία που έχω, που ίσως μου στέλνει το ίδιο μου το παιδί που είχε ηρεμία, είχε αγάπη ψυχής. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κύκλος αίματος».

 

«Δεν νιώθουμε μίσος»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επίσης το πρωί της Τρίτης, ο πατέρας του τόνισε: «Ο γολγοθάς θα κρατήσει μέχρι τον θάνατο μας» και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ήθελα να ξεκινήσει ένας κύκλος αίματος, ένας εμφύλιος πόλεμος για τις ομάδες για αυτό ζήτησα και έναν φιλικό αγώνα. Είναι στα χέρια των διοικήσεων των ομάδων και των οπαδών που θέλουν να λέγονται φίλαθλοι».

Όπως είπε ο ίδιος αλλά και η μητέρα του δεν νιώθουν καθόλου μίσος για τους δράστες και δήλωσαν πως η εξιλέωση για την σύλληψη τους δεν θα απαλύνει τον πόνο τους αλλά την ίδια την κοινωνία: «Δεν αποτελεί για εμάς εξιλέωση ή εκδίκηση η σύλληψη των δραστών αλλά για την ελληνική κοινωνία. Να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της και είναι προς τον καλό δρόμο. Η δικαιοσύνη πιστεύω θα πράξει το έργο της. Αν παλαιότερα κάνανε κάποιο σφάλμα να κάνουνε την αυτοκριτική τους να εντοπίσουν το λάθος. Αν δεν κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας θα συνεχίζεται αυτό το πράγμα».

Στο μεταξύ, η μητέρα του Άλκη είπε πως ο γιος της ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί το οποίο δεν είχε κανέναν εχθρό. Παράλληλα, για το μήνυμα συμπαράστασης που της έστειλαν οι φίλοι του Άλκη τόνισε: «Τους ευχαριστούμε τους φίλους του, είμαστε περήφανοι. Είναι αξιόλογα παιδιά με αξιόλογες οικογένειες».

Αναφορικά με τους δράστες εξέφρασε τον προβληματισμό της για την ανατροφή που έλαβαν από το περιβάλλον τους: «Όταν μεγαλώσεις ένα παιδί χωρίς αγάπη, μέσα στην απόρριψη και δεν του μάθεις ορισμένες αξίες όπως ο σεβασμός, πως περιμένεις ότι θα καταλήξει;» 

«Όταν άκουσα ότι ήταν στην ίδια ηλικία με τον Άλκη στεναχωρήθηκα. Να μπει ένας προβληματισμός, γιατί έφτασαν εκεί που έφτασαν;» είπε επίσης ο πατέρας του 19χρονου Άλκη.

 

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας. Αναφέρθηκε στα ερωτήματα που εγείρει ο διαχωρισμός των κατηγοριών και των υποθέσεων με “πρωταγωνιστή” τον 23χρονο, σχετικά με την δολοφονική επίθεση στον Άλκη και σχετικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την αστυνομική έρευνα σε συνδέσμους οπαδών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter