Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Σε χωριό της Δυτ. Αχαΐας

Γονείς αντιδρούν στην κλήρωση για σημαιοφόρο γιατί η μαθήτρια έχει πάρει απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Οι κληρώσεις για την επιλογή των σημαιοφόρων έχουν αρχίζει και οι αντιδράσεις γονέων έρχονται στο προσκήνιο. Σε χωριό της δυτικής Αχαΐας, οι γονείς διαμαρτύρονται όχι για την καταγωγή αλλά γιατί η μαθήτρια που κληρώθηκε έχει πάρει απαλλαγή από τα τα θρησκευτικά και τον εκκλησιασμό!

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων στο tempo24.news, η αντίδρασή τους δεν αφορά τόσο την καταγωγή της κοπέλας, ούτε αν πρόκειται άριστη μαθήτρια. Αλλά, ισχυρίζονται ότι το εθνικό σύμβολο της χώρας δεν μπορεί να το σηκώνει μια μαθήτρια η οποία - όπως μας είπαν - έχει πάρει απαλλαγή στο μάθημα των θρησκευτικών και από τον εκκλησιασμό. "Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν πιστεύτει στον Σταυρό της σημαίας να την κρατά...", μεταφέρει γονέας εκφράζοντας τη δυσφορία του.

 Για την άλλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε μια μαθήτρια από την περιοχή. Οι γονείς αν και εκτιμούν ότι θα έπρεπε τη σημαία να σηκώνουν οι άριστοι μαθητές, αν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα συνύπαρξης και συμβίωσης με τους αλλοδαπούς, άλλωστε πολλές οικογένειες στηρίζουν τα χωριά με την εργασία τους, παρόλα αυτά, υποστηρίζουν ότι κάποια πράγματα πρέπει να ξεχωρίζουν και να έχουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.