Good time, με τον Ρόμπερτ Πάτινσον – Η ταινία της εβδομάδας (Video)

Good time, με τον Ρόμπερτ Πάτινσον – Η ταινία της εβδομάδας (Video)

Μετά από μια ληστεία που πάει στραβά, ο Κόνι ψάχνει να βρει τρόπο να απελευθερώσει τον αδελφό του Νικ τον οποίο συνέλαβαν οι αστυνομικοί την ώρα που το έσκαγαν από τον τόπο του εγκλήματος. Η ευκαιρία θα του δοθεί όταν ο Νικ μεταφερθεί στο νοσοκομείο ύστερα από μια επεισοδιακή βραδιά στη φυλακή.

Μια καταιγιστική και γεμάτη ένταση κοινωνική αλληγορία που φορά το μανδύα του αστυνομικού θρίλερ είναι το «Good time» των αδελφών Σάφντι με πρωταγωνιστή έναν αγνώριστο Ρόμπερτ Πάτινσον. Το φιλμ των άγνωστων αδελφών Σάφντι («Heaven knows what» η ακυκλοφόρητη στη χώρα μας προηγούμενη ταινία τους) βρέθηκε αναπάντεχα στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Κανών τον περασμένο Μάιο, υποψήφιο για τον Χρυσό Φοίνικα. 

Παρότι δεν απέσπασε παρά μόνο ένα βραβείο για το απίστευτο σάουντρακ των Oneohtrix Point Never, κατάφερε να κάνει αίσθηση. Όχι μόνο για την ολική μεταμόρφωση του πρωταγωνιστή της (o εξαίρετος και τολμηρός Πάτινσον που αφήνει οριστικά πίσω του το πρότυπο του ερωτευμένου απέθαντου που γνωρίσαμε στο «Λυκόφως») αλλά κυρίως για την κοφτή, δαιμονισμένη σκηνοθεσία που κόβει την ανάσα και το προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια του σενάριο που ξεκινά από την κοινοτυπία ενός μια από τα ίδια αστυνομικού θρίλερ αλλά σταδιακά μεταλλάσσεται σε ένα απρόβλεπτα ψαγμένο και πικρό σχόλιο για τη σύγχρονη πραγματικότητα. 

Στη διάρκεια μιας βραδιάς όπου τίποτε δεν πάει καλά για τον ήρωα, οι ευχάριστες εκπλήξεις και οι απρόσμενες ανατροπές αυτού του γενναίου φιλμ δεν σταματούν ούτε για μια στιγμή. Η καφκική Νέα Υόρκη, τα διασταυρούμενα πυρά της μοίρας και των λάθος επιλογών, η απαράβατη αλήθεια ενός προβληματικού κώδικα τιμής (ο Κόνι δεν διστάζει να φτάσει ακόμη και στο φόνο προκειμένου να απελευθερώσει τον αδελφό του), η κασαβετική αναζήτηση του τραχύ ρεαλισμού σε συνδυασμό με την χορογραφημένη βία του Σκορσέζε και, κυρίως, η μετά τα μεσάνυχτα οδύσσεια σε ένα μαγικό περιβάλλον, όπου πίσω από τη λάμψη των φώτων ζωντανεύει ένας κόσμος απόκληρων και περιθωριακών (στις παρυφές του Μεγάλου Μήλου προσπαθούν να επιβιώσουν φτωχοί μαύροι, μετανάστες και άστεγοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα) είναι τα βασικά στοιχεία που προσδίδουν μια απίστευτη πολιτική διάσταση στο φιλμ. 

Είναι η σκορσεζική κατάβαση του Κόνι στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης μια παραβολή για την επιβίωση αλλά και ένας φόρος τιμής στο σινεμά των δημιουργών των 70ς (Σκορσέζε, Λιούμετ, Πέκινπα, Σάτζμπεργκ, Τσίμινο, Τζούισον) που παρακολουθείται με κομμένη την ανάσα.

Good time – Αστυνομική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2017 (107)

Σκηνοθεσία: Μπένι Σάφντι, Τζος Σάφντι Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπένι Σάφντι, Τζένιφερ Τζέισον Λι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter