Google κατά Uber για κλοπή εμπορικών μυστικών

Google κατά Uber για κλοπή εμπορικών μυστικών

Μήνυση για κλοπή εμπορικών μυστικών και τεχνολογίας κατέθεσε πρόσφατα η Google κατά της Uber σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Waymo, η οποία ανήκει στη θυγατρική της Google Aolphabet, ανέλαβε νομική δράση κατά της εταιρείας Otto, την οποία είχε εξαγοράσει το περασμένο έτος η υπηρεσία ιδιωτικής μετακίνησης προς 700 εκατ. δολάρια. Στην αγωγή η Waymo υποστηρίζει ότι ο πρώην διευθυντής, ‘Αντονι Λεβαντόσκι, έκλεψε σημαντικές πληροφορίες προτού παραιτηθεί από την εταιρεία και συν-ιδρύσει την Otto.

Όπως αναφέρεται στα νομικά έγγραφα, ο Λεβαντόσκι «κατέβασε τουλάχιστον 14.000 άκρως εμπιστευτικά και αποκλειστικά αρχεία τα οποία εμπεριείχαν σημαντικά σχέδια», κατά τη διάρκεια εργασίας του στην Google.

«Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες αυτές ήταν μέρος ενός συντονισμένου σχεδίου για να κλέψουν από την Waymo εμπορικά μυστικά και περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας», αναφέρει η εταιρεία στην αγωγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμά του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, η Alphabet δημιούργησε τη Waymo στις αρχές του τρέχοντος έτους ως ένα τρόπο για να εισαγάγει την τεχνολογία αυτό-οδήγησης -την οποία αναπτύσσει εδώ και χρόνια η Google- στην αγορά. Η εν λόγω τεχνολογία, με την ονομασία LiDAR, αποτελείται από ένα σύστημα ραντάρ και βοηθά τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα να «βλέπουν» τι υπάρχει τριγύρω τους.

«Η τεχνολογία της Otto έφερε εντυπωσιακές ομοιότητες με τον μοναδικό σχεδιασμός του LiDAR της Waymo», αναφέρει η εταιρεία.

«Ανακαλύψαμε ότι έξι εβδομάδες πριν την παραίτησή του, ο πρώην υπάλληλος ‘Αντονι Λεβαντόσκι είχε κατεβάσει τουλάχιστον 14.000 άκρως εμπιστευτικά και αποκλειστικά αρχεία για διάφορα συστήματα hardware της Waymo, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων του LiDAR. Για να αποκτήσει πρόσβαση στο διακομιστή της Waymo, ο Λεβαντόσκι αναζήτησε και εγκατέστησε εξειδικευμένο λογισμικό στον φορητό υπολογιστή που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία. Μόλις κατέφερε να αποκτήσει πρόσβαση, κατέβασε αρχεία της Waymo συνολικού όγκου 9,7GB. Στη συνέχεια μετέφερε τα αρχεία αυτά σε εξωτερικό σκληρό δίσκο και έκανε φορμάτ στο laptop, στην προσπάθειά του να σβήσει οποιαδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία».

Από την πλευρά της η Uber δηλώνει ότι έχει λάβει σοβαρά υπόψιν τις καταγγελίες αυτές και θα εξετάσει προσεκτικά το ζήτημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter